Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ANALIZĂ | Românii au cucerit lumea fotbalului! Toţi antrenorii de top strălucesc în străinătate

ANALIZĂ | Românii au cucerit lumea fotbalului! Toţi antrenorii de top strălucesc în străinătategalerie foto

Stranieri

Comentarii

Cei mai importanţi antrenori români din străinătate se descurcă de minune în acest start de sezon. Fiecare a înregistrat performanţe remarcabile în ligile interne, peste aşteptările iniţiale ale specialiştilor.

Răzvan Lucescu, Ladislau Boloni, Mircea Rednic, Marius Şumudică, Laurenţiu Reghecampf şi Cosmin Olăroiu îşi conduc cu succes formaţiile pe care le pregătesc şi sunt şanse mari ca măcar doi dintre ei să încheie stagiunea cu un trofeu. 

Răzvan e lider în Grecia

După o perioadă excelentă petrecută pe banca lui Xanthi, Răzvan Lucescu a început bine şi aventura la PAOK. După şapte etape, echipa sa ocupă primul loc în Grecia, cu 15 puncte. PAOK n-a pierdut niciun joc deocamdată, iar la finele acestei săptămâni va disputa derby-ul cu Olympiakos. Lucescu poate profita de forma modestă pe care o traversează campioana en-titre, clasată pe un surprinzător loc 5. Antrenorul nostru a construit rapid un sistem defensiv greu de învins de către echipele adverse. PAOK are cea mai sigură apărare din campionat, cu numai două goluri primite.

"Belgienii" fac spectacol 

Deşi au pe mână două echipe care, în mod normal, ar trebui să facă parte din a doua jumătate a clasamentului, Ladislau Boloni şi Mircea Rednic depăşesc orice aşteptări în acest debut de sezon din Belgia. Antwerp şi Mouscron sunt vecine de clasament, pe locurile 3 şi 4, fiecare adunând până acum câte 18 puncte. Doar Club Brugge şi Charelroi stau mai bine în ierarhia din Pro League. 

Etapa viitoare, atât Boloni, cât şi Rednic se pregătesc pentru dueluri de foc. Nou-promovata Antwerp joacă pe terenul liderului Club Brugge, în timp ce Mouscron are meci cu Standard Liege, echipă la care activează Răzvan Marin.

Şumudică a cucerit Turcia

Cu o formaţie al cărei obiectiv principal este salvarea de la retrogradare, Marius Şumudică ia în calcul deja participarea în cupele europene. La un moment dat era pe podium, însă a căzut pe locul 7, după eşecul din weekend în faţa lui Karabukspor. Totuşi, pe Kayserispor o despart numai două puncte de locul secund, iar runda viitoare urmează un meci aparent uşor, pe teren propriu cu o formaţie aflată pe loc retrogradabil, Konyaspor.

La fel cum a reuşit şi la Astra, Şumudică a creat un grup puternic în Turcia. Nouă jucători din lot au marcat goluri pentru Kayseri în acest sezon, semn clar că echipa nu stă într-o vedetă, ci în forţa grupului. Chiar şi Silviu Lung Jr. are în dreptul său o pasă de gol!

Oli şi Reghe, start bun în Emirate

Avem doi antrenori pricepuţi şi în Emiratele Arabe Unite. După patru runde, formaţiile pregătite de Cosmin Olăroiu şi Laurenţiu Reghecampf au strâns câte nouă puncte. Fiecare a bifat câte trei victorii şi o înfrângere. Al Ahli şi Al Wahda sunt totodată formaţiile cu cele mai bune atacuri din campionat, marcând 12, respectiv 11 goluri. Confruntarea directă vine în scurt timp, pe 27 octombrie. 

Afla mai multe despre: marius sumudicarazvan lucescustranieriantrenoriperformanteladislau boloni 

viewscnt
Articole similare