Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ANALIZĂ » Românii care au câştigat Gheata de Aur. Georgescu, depăşit doar de Messi şi Ronaldo!

ANALIZĂ » Românii care au câştigat Gheata de Aur. Georgescu, depăşit doar de Messi şi Ronaldo!

Pariuri sportive

Comentarii

PUBLICITATE | Gheata de Aur a Europei este un trofeu foarte râvnit în fotbalul de pe Bătrânul Continent.

La un moment dat, România a contat la vârful ierarhiei, stabilind borne importante, surprinse în infograficul de mai sus realizat de operatorul internaţional de pariuri sportive Betano.com.

Acordat an de an celui mai bun golgheter din toate campionatele de fotbal europene, trofeul Gheata de Aur aduce în primplan numele celor mai mari marcatori. Însă, înainte de a vedea situaţia la zi, să ne reamintim de fotbaliştii români care au contat în istoria acestui prestigios premiu.

Istoria României cu Gheata de Aur a Europei este una destul de veche şi glorioasă. În anii ’70, numele lui Dudu Georgescu a rămas strâns legat de ea.

Tu cine crezi că va câştiga Gheata de Aur în 2018?

Fostul dinamovist a fost primul care a adus Gheata de Aur în România.  Nu o dată, ci de două ori şi a câştigat patru titluri consecutive de golgheter în Liga 1 Betano (denumită Divizia A la acea vreme).

Al doilea trofeu obţinut de Georgescu, cu 47 de goluri, îl menţine şi acum în Top 3 all time al celor mai buni marcatori din clasamentului Ghetei de Aur europene! Doar Messi şi Ronaldo îl depăşesc, şi nu cu mult. Cifrele se văd în imaginea de mai sus.

Dorin Mateuţ este al doilea român care a încălţat Gheata. A mai fost şi un al treilea.

Cămătaru, marea controversă

Rodion Cămătaru a fost aproape să devină al treilea român cu o Gheată de Aur a Europei. În anul 1987, a marcat 44 de goluri pentru Dinamo, dintre care 20 au fost reuşite în ultimele şase etape de campionat.

Europenii au considerat totul prea mult, prea exagerat, i-au retras Gheata şi i-au oferit-o austriacului Toni Polster, cu 39 de goluri.  Totuşi, lui Cămătaru i-a fost permis să păstreze trofeul în vitrina sa, nu şi în palmares. A fost cea mai mare controversă din istorie.

Situaţia la zi

La fel ca în ultimii 20 de ani, clasamentul competiţiei este realizat pe baza punctelor, nu exclusiv pe baza golurilor marcate. Astfel, golurile fotbaliştilor din campionatele mai bine cotate de coeficienţii UEFA strâng mai multe puncte faţă de golurile marcate în ligile mai slabe.

„Afacerea” din sezonul 2017/2018 pare să fie în afara sferei de influenţă a celor mai mari vedete, Messi şi Ronaldo.

La acest moment, primul loc este ocupat de Mohamed Salah (Liverpool), cu 28 de goluri şi 56 de puncte. El este urmat de Lionel Messi (Barcelona) -  25  de goluri, 50 de puncte - şi Edinson Cavani (PSG) - 24  de goluri, 48  de puncte.

Cele mai multe goluri le are Jonas (Benfica), un total de 31, dar el se află doar pe locul al şaselea cu 46,5 puncte, plătind tribut mai slab cotatului campionat portughez. Cristiano Rolando este abia al optulea, cu 22 de goluri şi 44 de puncte.

Afla mai multe despre: ponturi sportivepariuripublicitate 

viewscnt
Articole similare