Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ANALIZĂ | S-a luat la trântă cu granzii. Chinezii reacţionează: "Olăroiu e omul potrivit". Jiangsu n-a mai pierdut de 64 de zile

ANALIZĂ | S-a luat la trântă cu granzii. Chinezii reacţionează: "Olăroiu e omul potrivit". Jiangsu n-a mai pierdut de 64 de zilegalerie foto
Comentarii

Cosmin Olăroiu traversează o perioada excelentă la Jiangsu Suning. Formaţia sa este neînvinsă de 64 de zile şi a bătut vineri cea mai puternică echipă din fotbalul chinez.

86.33 de milioane de euro este cota de piaţă adunată a fotbaliştilor de la Guangzhou Evergrande. Formaţia antrenată de fostul Balon de Aur, Fabio Cannavaro are cei mai buni patru brazilieni din campionatul Chinei şi este controlată de concernele Evergrande şi Alibaba, care în 2019 au venituri cumulate de peste 10 miliarde de euro.

Paulinho şi Talisca au cote de piaţă de 55 de milioane de euro, respectiv 35 de milioane de euro, iar salariile celor mai bine plătiţi jucători din lot depăşesc 30 de milioane de euro. Guangzhou are nu mai puţin de 15 internaţionali în lot, record pentru campionatul Chinei.

Aceasta este formaţia pe care Jiangsu Suning a învins-o vineri, clar, cu scorul de 3-1. "Olăroiu este omul potrivit pentru performanţă. Jiangsu pare că în sfârşit a pariat bine" anunţă şi chinezii.

N-a mai pierdut de două luni. Granzii din China n-au putut să-l bată

Victoria contra lui Guangzhou a fost a patra din ultimele 6 meciuri disputate în Super Liga Chineză de către Jiangsu Suning. Ultima înfrângere a fost cea împotriva campioanei en titre, Shanghai SIPG, într-un meci în care Jiangsu a avut doi eliminaţi şi a ratat la 0-0 două ocazii importante de gol.

Două dintre favoritele la titlu, Guangzhou Evergrande şi Beijing Guoan au fost învinse în ultimele 2 luni de formaţia lui Olăroiu, care ocupă acum locul 5 în campionat cu 37 de puncte, la 12 de liderul incontestabil, Evergrande.

Doar Evergrande şi campioana Shanghai SIPG, echipă la care joacă Oscar, fostul star de la Chelsea şi cel mai bine plătit fotbalist din China au mai multe goluri marcate decât echipa lui Cosmin Olăroiu. Jiangsu a punctat de 45 de ori în această stagiune, adică are aproape 2 goluri per partidă. Defensiva a fost cea care l-a trădat pe român în multe momente ale sezonului. Recunoscut pentru maniera în care îşi organizează echipele, Olăroiu a simţit în multe momente că cei mai experimentaţi jucători ai săi l-au trădat pe teren. Italianul Paletta a fost gafeurul de serviciu, motiv pentru care a şi fost pus pe liber, odată de Jiangsu şi-a asigurat semnătura experimentatului Miranda, fost jucător la Atletico Madrid şi Inter.

Cuplul de atacanţi, Eder-Alex Teixeira are 28 de reuşite in actuala stagiune: "Olăroiu l-a recuperat pe Teixeira şi a pariat bine pe Eder" notează presa din China, subliniind importanţa pe care tehnicianul român a avut-o în planul ofensiv al echipei sale. Contra puternicei formaţii din Guangzhou, Jiangsu a evoluat perfect. A tras de 14 ori la poartă, nu mai puţin de 8 şuturi au mers pe spaţiul porţii, iar portarul oaspeţilor a avut 8 intervenţii bune.

Chinezii impresionaţi de atenţia pe care o acordă Oli viitorului fotbalistic din această ţară

Jiangsu Suning are o medie de vârstă de 25.7 ani. Nu mai puţin de 8 fotbalişti sub 21 de ani are Oli în lot şi 12 in total sub 22 de ani. Exceptându-i pe veteranii Miranda, Eder şi Song Wang, toţi jucătorii de la Suning au cel mult 30 de ani. Doi dintre cei care au împlinit această vârstă sunt Ivan Santini, atacant adus în această vară de la Anderlecht şi căpitanul Wu Xi, o adevărată legendă pentru Jiangsu Suning: "Este important ca antrenorii străini să acorde importanţă tinerilor din fotbalul nostru. La Jiangsu se întâmplă asta, iar acest lucru este unul pozitiv" notează presa chineză.

Rivali unul şi unul: de la Rafa Benitez la Cannavaro şi Stielike

Campionatul Chinei poate că duce lipsă de popularitate în afara Europei, dar nivelul de joc este unul peste media oricărui campionat din Asia.

Dincolo de investiţiile majore din Super Liga Chineză, cluburile importante din această ţară au adus şi antrenori de top.

Olăroiu este unul dintre cei 10 antrenori străini din Super Ligă. Doar Shandong Luneng, Henan Jianye şi Wuhal Zall au mers pe mâna antrenorilor autohtoni,în timp ce Hebei îl are pe Xie Feng pe bancă în postura de interimar.

În rest, tehnicianul român trebuie să se lupte cu antrenori ca Vitor Pereira (SIPG), Fabio Cannavaro (Guangzhou), Bruno Genesio (Beijing Guoan, înlocuitorul lui Roger Schimdt), Luis Garcia (Renhe), Rafael Benitez (Dalian), Jordi Cruyff (Lifan), Uli Stielike (Tinajin TDA) sau Roberto Donadoni (Shenzhen).

articol de Florin Codreanu

 Galerie foto

Afla mai multe despre: cosmin olăroiujiangsu suningsuperliga china 

viewscnt
Articole similare