Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ANALIZĂ | Zidane, aproape de demitere! Cât a pierdut francezul fără Cristiano şi cine i-ar putea lua locul la Real Madrid

ANALIZĂ | Zidane, aproape de demitere! Cât a pierdut francezul fără Cristiano şi cine i-ar putea lua locul la Real Madridgalerie foto

Real Madrid

Comentarii

Postul lui Zinedine Zidane la Real Madrid este în pericol, susţine o parte a presei spaniole. Câteva detalii importante despre activitatea francezului pe banca celei mai titrate echipe din lume.

Versiuni contradictorii privind viitorul lui Zidane pe banca Real Madrid. Pe de o parte, Diario AS asigură că ”Zizou” va continua la Real Madrid, indiferent de ce se întâmplă în ultima etapă a sezonului. În schimb, MARCA susţine că Zidane îşi va juca postul sub ameninţarea lui Mauricio Pochettino, imediat ce se vor relua competiţiile. Întrebarea este evidentă: merită Zidane să urmeze sezonul viitor?

Zidane, sezon eşuat la Real Madrid

În condiţii normale, Zinedine Zidane are tot creditul din lume după ce a făcut istorie la Real Madrid, în prima sa etapă pe banca tehnică a Realului.

Cu toate acestea, Zidane nu pare antrenorul ideal pentru a continua la Real Madrid, asta dacă intenţia clubului este de a face un proiect pe termen lung, în care să promoveze jucătorii foarte tineri şi de mare perspectivă ai echipei blanco. Această teorie a fost ”demonstrată” de un „Zizou” care are încredere orbă în vechea gardă şi care a îndepărtat tineri precum Ceballos, Reguilón, Rodrygo, Jovic. Excepţia care confirmă regula este Fede Valverde, un pariu câştigător al antrenorul merengue.

Rezultatele nu îl însoţesc pe Zidane de când s-a întors la Real Madrid în urmă cu mai bine de un an. Ultima etapă a sezonului trecut a lăsat sentimente îngrozitoare şi, cu francezul la conducere, madrilenii abia au putut câştiga jumătate din meciuri. Lucrurile nu merg mult mai bine în acest sezon. Super Cupa Spaniei a fost câştigată, da. Dar în Copa del Rey, Real Madrid a ieşit ruşinos din competiţie, după ce a fost învinsă de Real Sociedad cu scorul de 3-4. Un Real Sociedad în care impresionează un alt tânăr renegat de francez, Martin Odegaard; în Champions echipa este cu un picior şi jumătate OUT, după ce a pierdut şi acasă 1-2 în prima etapă împotriva Manchester City; În plus, în La Liga, echipa sa a pierdut primul loc, după o nouă înfrângere pe Benito Villamarín.

A doua etapă la Real Madrid, mult mai slabă decât prima

Tehnicianul francez are acum de trei ori mai puţine meciuri pe banca tehnică a ”albilor” în comparaţie cu primul mandat.

Între ianuarie 2016 şi mai 2018, Zizou a susţinut 149 de meciuri pe banca tehnică a madrilenilor. A obţinut 104 victorii şi a pierdut doar 16 meciuri. Formaţia sa a marcat 393 de goluri şi a încasat 160. În materie de trofee, Zidane a scris ISTORIE. A cucerit 10 trofee, printre care şi 3 UEFA Champions League, dar şi un titlu în La Liga.

Pe cifre, al doilea mandat e departe de primul. Zidane are 50 de meciuri din martie 2019 până în prezent. A câştigat doar 27 şi a pierdut 10! Formaţia sa are o medie de un gol primit pe meci şi a marcat cu mult mai puţin: 93 de goluri în 50 de partide.

Cristiano Ronaldo l-a făcut mare? Cifrele demonstrează această teorie

Continuitatea lui Zinedine Zidane este pusă acum sub semnul întrebării. Întâmplător sau nu, multe dintre performanţele sale la Real Madrid se leagă de Cristiano Ronaldo. Portughezul este piesa lipsă din puzzle faţă de primul mandat, iar sprijinul pe care i l-a oferit Ronaldo este uluitor.

Cu Zinedine Zidane antrenor la Real Madrid, Cristiano Ronaldo a fost fabulos. Cu Ronaldo în teren, antrenorul Zinedine Zidane a fost uriaş. Un binom desfiinţat de superficialitatea şi pretenţiile anormale ale preşedintelui Florentino Perez, care a renunţat prea uşor la portughez. A fost un moment în care Zidane a anunţat că pleacă şi, nu puţini au fost cei care au legat plecarea lui Zizou de îndepărtarea lui Cristiano

  • 114 goluri are Cristiano Ronaldo în cele 114 meciuri în care l-a avut ca antrenor pe Zinedine Zidane!

Real Madrid a câştigat de trei ori UEFA Champions League cu Zidane şi Ronaldo în aceeaşi barcă. Meritele portughezului sunt absolut incontestabile. În 32 de meciuri disputate în UEFA Champions League sub comanda francezului, Cristiano i-a adus lui Zinedine Zidane 33 de goluri şi 10 pase decisive! E aproape IREAL, dar statistica o confirmă. La fel şi importanţa momentelor în care Ronaldo şi-a săltat sau salvat echipa.

Cristiano a fost decisiv în dubla cu Juventus din sferturile sezonului 2017-2018, dar şi în optimile cu PSG. De fiecare dată a marcat trei goluri în momente dificile. Cu un an în urmă, Real şi Zidane au cucerit UCL cu 10 goluri marcate de Cristiano în sferturi, semifinale şi finala, în faţa unor echipe ca Bayern, Atletico Madrid şi Juventus. Vă amintiţi de episodul Wolfsburg? S-a întâmplat în 2015-2016, iar Cristiano a pavat drumul Realului spre un nou trofeu, după ce echipa pierduse în Germania cu 2-0. A marcat de trei ori în retur şi l-a dus pe Zidane în semifinale. Asta după ce în optimi o eliminase aproape singur pe AS Roma.

"Cristiano Ronaldo trebuie să rămână. Nu există o altă cale" - Zidane, la Kiev, după câştigarea UCL. La scurt timp, Cristiano a plecat de la Real Madrid. Zidane l-a urmat

Importanţa lui Cristiano pentru Zidane a fost uriaşă şi în sezonul în care Real a cucerit titlul în La Liga. Portughezul a marcat de 26 de ori şi a pasat de 8 ori decisiv într-un sezon nou excelent.

Atenţie! Fără Cristiano Ronaldo, Zidane nu a reuşit să facă din echipa sa una la fel de ofensivă. Mai mult, toţi jucătorii Realului împreună, au mai puţine goluri de la revenirea lui Zidane, decât Cristiano singur, în prima etapă a francezului ca antrenor.

Lucrurile se leagă, la fel cum posibila înlăturare a francezului devine, cu adevărat, posibilă. Mai ales dacă Real Madrid nu cucereşte niciun trofeu. Şi mai ales dacă vrea să construiască pentru viitor, după această perioadă de criză pandemică. Iar un antrenor mai priceput ca Mauricio Pochettino la creşterea unui lot tânăr, de perspectivă, care să mai fie şi liber de contract, găseşti foarte greu. O situaţie care merită urmărită...

 Galerie foto

Afla mai multe despre: zinedine zidane 

viewscnt
Articole similare