Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Anchetă după meciul bizar din Liga Campionilor CONCACAF. Vicepreşedintele Surinamului, surprins în timp ce distribuia bani în vestiarul adversarilor echipei sale

Anchetă după meciul bizar din Liga Campionilor CONCACAF. Vicepreşedintele Surinamului, surprins în timp ce distribuia bani în vestiarul adversarilor echipei salegalerie foto
Comentarii

CONCACAF a anunţat că a deschis o anchetă, miercuri, la o zi după participarea la un meci dintr-o competiţie de club a actualului vicepreşedinte al Surinamului, Ronnie Brunswijk, un fost luptător de gherilă , în vârstă de 60 ani, care a fost văzut apoi distribuind bani jucătorilor echipei adverse.

"Suntem extrem de îngrijoraţi de conţinutul unei înregistrări video care circulă pe reţelele de socializare, care ridică potenţiale întrebări de integritate cu privire la jocul din Liga CONCACAF dintre Inter Moengotapoe şi CD Olimpia.

Cazul a fost transmis Comisiei de disciplină a CONCACAF, care va deschide o anchetă oficială şi vor fi comunicate mai multe informaţii la finalizarea acestei proceduri", se precizează într-un comunicat al organizaţiei cu sediul la Miami (Statele Unite).

Înregistrarea video menţionată de CONCACAF îl arată pe Brunswijk distribuind bani jucătorilor echipei Olimpia, în vestiarul acestora, într-o atmosferă de sărbătoare, după partida din prima manşă a optimilor de finală ale Ligii CONCACAF, câştigată fără drept de apel de gruparea din Honduras (scor 6-0), la Paramaribo, pe un stadion care poartă numele vicepreşedintelui surinamez.

Ronnie Brunswijk a evoluat ca titular şi a fost căpitanul lui Inter Moengotapoe, echipă aflată în proprietatea sa, la jocul cu CD Olimpia, părăsind terenul în minutul 54.

Demnitarul surinamez a purtat tricoul cu numărul 61 (anul naşterii sale este 1961) şi a jucat alături de Damian Brunswijk, numărul 10 şi membru al familiei sale.

Fost sergent în armată, Ronnie Brunswijk a devenit şeful rebeliunii împotriva dictatorului Desi Bouterse, în anii 1980. Bogat om de afaceri, el a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru trafic de droguri de justiţia olandeză, în 1999, şi la 10 ani de justiţia franceză, însă Surinamul nu îşi extrădează rezidenţii.

Vicepreşedintele Surinamului nu va fi prezent la manşa secundă programată în Honduras, neasumându-şi riscul de călători într-o altă ţară, din cauza problemelor sale legale.

Afla mai multe despre: concacaf 

viewscnt
Articole similare