Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Andrei Arădoaie părăseşte Europeanul Under 22 chiar la debut, după un meci electrizant, demn de o finală europeană

Andrei Arădoaie părăseşte Europeanul Under 22 chiar la debut, după un meci electrizant, demn de o finală europeană

Box

Comentarii

Ziua a doua a Campionatelor Europene de box pentru seniori Under 22 de la Târgu Jiu a adus o înfrângere grea pentru lotul naţional al României. Medaliat cu aur la ediţia din 2017 (dar la o categorie inferioară, 81 kg), Andrei Arădoaie (CS Dinamo) a cedat în meciul de debut la categoria grea (91 kg), în faţa croatului Toni Filipi.

Arădoaie a avut neşansa de a întâlni în primul tur unul dintre cei mai tari boxeri din categorie, dacă nu cel mai puternic. La numai 22 de ani, croatul este unul dintre pugiliştii neînvinşi în WSB, circuitul semiprofesionist al AIBA, acolo unde se adună cam toate valorile boxului amator mondial. Toni Filipi este neînvins în acest sezon, având şi o victorie preţioasă la campionul mondial al greilor, italianul Clemente Russo. ”Era singurul boxer cu care nu am fi dorit să ne întâlnim în primul tur”, declara antrenorul Dumitru Dorobanţu imediat după tragerea la sorţi.

Meciul dintre Arădoaie şi Filipi a fost demn de o finală, cu box de calitate şi doi boxeri cu inimă mare. Arădoaie a profitat în primele două reprize de alonja superioară şi a punctat de la distanţă cu serii eficiente. În repriza a treia, croatul l-a pus în dificultate pe român, cu un croşeu puternic. Dezechilibrat, Arădoaie a pivotat şi a mai primit încă o lovitură, însă în ceafă. Arbitrul l-a numărat pe român şi l-a avertizat pe croat, însă aflat încă sub influenţa loviturilor primite, Arădoaie a cedat la următoarea serie (meci oprit de arbitru).

Dintre cei trei români care au boxat în ziua a doua, unul singur a câştigat. În limitele categoriei 64 kg, Vasile Suciu s-a impus la puncte în faţa monegascului Hugo Micaleff. Legitimat la SCM Bacău, Suciu a intrat destul de crispat în meci, însă a fost bine condus de la colţ de Relu Auraş şi până la urmă şi-a găsit ritmul care să-i aducă accesul în turul următor.

La categoria 75 kg, Viorel Fâciu (75 kg) a cedat la puncte în meciul Michael Ostroumov (Israel). Legitimat la Pandurii Tg. Jiu, Fâciu a avut parte de o galerie extrem de puternică.

Afla mai multe despre: campionatele europene de boxandrei arădoaie,  

viewscnt
Articole similare