Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Andrei Cristea vrea să aplice modelul Buffon în Liga 1. La ce vârstă îşi doreşte să se retragă decarul Politehnicii Iaşi: "Am o înţelegere de principiu cu ei"

Andrei Cristea vrea să aplice modelul Buffon în Liga 1. La ce vârstă îşi doreşte să se retragă decarul Politehnicii Iaşi: "Am o înţelegere de principiu cu ei"

CSM Poli Iași

Comentarii

Andrei Cristea, decarul lui CSM Poli Iaşi, a anunţat la finalul partidei disputate de echipa sa pe terenul lui FC Hermannstadt, scor 2-2, vârsta la care îşi doreşte să pună ghetele în cui.

Ajuns la 36 de ani, Andrei Cristea rămâne un jucător extrem de important în vestiarul Politehnicii Iaşi. În 34 de partide, în toate competiţiile, decarul ieşenilor a reuşit să înscrie de 9 ori şi să le ofere colegilor săi alte patru pase decisive.

Mai mult decât atât, Cristea a fost eroul moldovenilor chiar în ultimul meci din campionat, disputat contra lui Hermannstadt. Veteranul a înscris din penalty, în minutul 93, şi a adus astfel echipei sale un punct care a scăpat-o de emoţiile retrogradării.

Andrei Cristea a anunţat vârsta la care se va retrage

Andrei Cristea a anunţat la finalul partidei că îşi doreşte să mai joace încă un an. Ca acest lucru să se întâmple, conform spuselor fotbalistului, este necesar şi acordul conducerii Politehnicii Iaşi.  

“Mă bucur că am reuşit să îmi ajut echipa, era un moment foarte important pentru noi, fiindcă acest egal ne menţine pe un loc care nu ne dă emoţii la un eventual baraj.

A fost un campionat foarte dificil, cu multe întreruperi, cu multe probleme de toate felurile. Vreau să îl uit cât mai repede şi să plec în vacanţă şi să mă liniştesc, pentru că îmi doresc să mai joc un sezon.

Mă bucur că am reuşit să înscriu într-un meci cu o presiune foarte mare. 107 goluri, l-am egalat pe nea Sorin Cârţu. Întotdeauna elevii trebuie să îşi depăşească profesorii, l-am avut antrenor la Timişoara şi preşedinte la Craiova.

Îmi doresc foarte mult să mai joc un an. Sper ca şi cei din conducerea clubului să fie de acord. Am o înţelegere de principiu cu ei. Îmi doresc să îmi închei cariera sub aceste culori, fiindcă e cel mai important club din cariera mea.”, a declarat Andrei Cristea, căruia dacă i s-ar îndeplini dorinţa, ar ajunge să joace până la 37 de ani.

O carieră impresionantă pentru Andrei Cristea

Andrei Cristea a reuşit să câştige titlul de golgheter al Ligii 1, în sezonul 2009-2010, când evolua pentru Dinamo Bucureşti. Atunci, atacantul a marcat 16 goluri în Liga 1. În sezoanele 2004-2005 şi 2005-2006, Cristea şi-a trecut în palamares titlul de campion alături de FCSB, pe vremea când echipa lui Gigi Becali se numea Steaua.

Tot în acea perioadă, în 2005, Andrei Cristea a făcut meciul carierei împotriva Valenciei. Băcăuanul a înscris o dublă în poarta lui Palop şi a contribuit decisiv la eliminarea campioanei Spaniei, deţinătoarea Cupei UEFA şi supercampioana Europei de la acea vreme. Atunci, fosta Steaua Bucureşti o elimina pe Valencia la penalty-uri, pe Ghencea, după ce scorul dublei manşe a şaisprezecimilor Cupei UEFA a fost 2-2. 

Afla mai multe despre: andrei cristeapoli iasiliga 1buffond 

viewscnt
Articole similare