Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Andres, eşti cel mai bun”. France Football îi cere scuze lui Iniesta

”Andres, eşti cel mai bun”. France Football îi cere scuze lui Iniesta
Comentarii

Directorul publicaţiei France Football, Pascal Ferre, şi-a intitulat ultimul editorial “Perdón, Iniesta”. Jucătorului Barcelonei i se cere iertare pentru că nu i s-a acordat până acum niciun Balon de Aur şi este descris drept “cel mai bun creator de joc din toate timpurile.”

Andres Iniesta a fost la un pas să câştige Balonul de Aur în 2010, când echipa naţională a Spaniei a câştigat Campionatul Mondial, iar Andres a fost desemnat cel mai bun fotbalist al finalei cu Olanda şi a marcat singurul gol al meciului în minutul 116. Titlul i-a fost “suflat” însă în cele din urmă de colegul său Lionel Messi. Leo a obţinut atunci 22,65% din voturi, în timp ce spaniolul a avut 17,36%. Performanţele lui Iniesta nu au fost uitate de jurnaliştii de la France Football, revistă care decernează trofeul Balonul de Aur în fiecare an.

Directorul publicaţiei i-a cerut iertare lui Iniesta pentru că nu i-a acordat Balonul de Aur într-un editorial intitulat “Perdón, Iniesta”. Fotbalistul se va despărţi în vară de Barcelona şi va lua drumul Chinei. Performanţele catalanului l-au făcut pe jurnalistul francez să noteze că “(…) fără el, Messi ar fi obosit mult mai repede la Barcelona. Altruismul său absolut l-a ţinut departe de recunoaşterea şi mai mare care i se cuvenea. Între absenţle de pe lista câştigătorilor Balonului de Aur, a lui este cea mai dureroasă.”

Cuvintele de laudă la adresa lui Iniesta nu s-au oprit aici. Autorul editorialului a mai adăugat că marele talent al fotbalistului catalan a fost să facă jocul pentru coechipierii săi. “Este cel mai bun creator de joc din toate timpurile. Majoritatea jucătorilor contemporani cu el se complică în joc, însă el s-a distrat în ultimii 15 ani şi a simplificat totul. Fără să fie vreodată înfumurat, singurul lui gând a fost să facă fotbalul să trăiască”, a scris directorul France Football.

Afla mai multe despre: iniestabarcelona 

viewscnt
Articole similare