Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Andy Murray susţine că toţi jucătorii ar trebui să se vaccineze împotriva coronavirusului. Argumentul britanicului

Andy Murray susţine că toţi jucătorii ar trebui să se vaccineze împotriva coronavirusului. Argumentul britanicului

Tenis

Comentarii

Tenismenul britanic Andy Murray, fost lider ATP, a declarat că jucătorii ar trebui să se vaccineze împotriva coronavirusului, deoarece ei au o responsabilitate faţă de public, informează bbc.com.

Andy Murray spune că sportivii au o responsabilitate faţă de public şi trebuie să se vaccineze

Murray este de părere că sportivii trebuie să se imunizeze pentru că merg la turnee în întreaga lume. Mulţi dintre jucători au reţineri în privinţa vaccinului, iar organizatorii turneelor nu au decis ca vaccinarea să reprezinte o condiţie pentru participare. Însă atenţia asupra sportivilor a crescut mai ales după ce s-a decis ca la US Open spectatorii să fie nevoiţi să prezinte dovada că li s-a administrat cel puţin o doză de vaccin.

“Sper că mai mulţi sportivi vor alege să se vaccineze în următoarele luni. Probabil lucrurile se vor schimba în lunile următoare. Ştiu că există deja discuţii cu privire la Australian Open. Jucătorii vaccinaţi vor avea condiţii foarte diferite de cei care nu sunt vaccinaţi. Le vor permimte sportivilor care s-au vaccinat să se antreneze şi să se deplaseze liber, probabil fără să fie nevoiţi să stea în carantină”, a afirmat Andy Murray.

La New York, unde se desfăşoară US Open, este necesară dovada vaccinării pentru intrarea în restaurante, în sălile de sport şi în facilităţile de petrecere a timpului liber. “Eu simt că mă bucur de o viaţă oarecum normală”, a spus Murray, care este vaccinat complet. “Pentru jucătorii care nu s-au vaccinat, este diferit. Sunt sigur că vor fi frustraţi de asta. Până la urmă motivul pentur care ne vaccinăm este să avem grijă de publicul larg. Avem o responsabilitate ca jucători care călătoresc în întreaga lume să avem grijă şi de ceilalţi. Eu sunt fericit că sunt vaccinat. Sper că mai mulţi sportivi vor decide să se imunizeze în lunile următoare”, a adăugat el.

Vaccinurile au fost disponibile la toate turneele ATP şi WTA înaintea US Open, însă mulţi sportivi sunt încă îngrijoraţi că eventualele efecte adverse le-ar putea afecta sezonul competiţional. Printre cei care nu s-au vaccinat se numără Stefanos Tsitsipas şi Novak Djokovic.

Afla mai multe despre: andy murray 

viewscnt
Articole similare