Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Angajată a Laboratorului Control Doping, infectată cu coronavirus. Instituţia funcţionează în clădirea ANAD. Reacţia preşedintelui Cristi Balaj

Angajată a Laboratorului Control Doping, infectată cu coronavirus. Instituţia funcţionează în clădirea ANAD. Reacţia preşedintelui Cristi Balaj

Diverse

Comentarii

Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a anunţat, joi, că o angajată a Laboratorului de Control Doping (LCD), instituţie care funcţionează în clădirea agenţiei, a fost depistată pozitiv la testul Covid-19.

Cristian Balaj, preşedintele ANAD, spune că a fost informat despre situaţia respectivei angajate în cursul zilei de joi.

Laboratorul unde lucra femeia este o instituţie independentă, care funcţionează la parterul şi subsolul clădirii ANAD şi, ca urmare, au fost dispuse imediat măsuri de protecţie a personalului instituţiei şi a fost anunţată Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti, pentru ca situaţia să fie monitorizată şi pentru a se primi sprijinul necesar reluării activităţii la sediul instituţiei, cât mai curând, susţine agenţia într-un comunicat.

”Situaţia de la laborator, care e independent şi nu e în subordinea noastră, este următoarea: din cunoştinţele pe care le-am primit ieri de la o colegă care îşi desfăşura munca de acasă, fiind sunată de către o altă persoană de la laborator cerundu-i sprijinul cu un contact de la spital pentru a fi primită această persoană din cadrul laboratorului, care în data de 15 a fost la muncă, a intrat prin mai multe încăperi pe la laborator, a folosit şi parterul clădirii, unde există spaţii comune.

A venit şi la noi la ANAD, la secretariat, ne-a adus un document. Am înţeles că la finalul programului şi-a făcut cerere de concediu, pentru că nu se simţea foarte bine. Acea persoană a interacţionat cu toţi din clădire, direct sau indirect.



Noi nu am fost informaţi, dar având aceste informaţii neoficiale, pentru că cei de la laborator nu au considerat de cuviinţă să ne informeze şi pe noi, cei care ne desfăşurăm activitatea în aceeaţi clădire şi avem spaţii comune.

În momentul în care am avut aceste informaţii nu am mai avut nevoie de informaţii suplimentare, pentru că au fost suficiente pentru a decide ca angajaţii mei să intre în izolare.

Abia azi m-a sunat directoarea laboratorului, la ora 12:00, spunându-mi că rezultatul este pozitiv. Eu deja aveam această informaţie, i-am spus că ştiu. Recunosc că am folosit un ton mai dur şi ridicat”
, a declarat Cristian Balaj pentru Telekom Sport.

ANAD precizează că ”de la declanşarea crizei de coronavirus şi de la instituirea situaţiei de urgenţă, instituţia noastră îşi desfăşoară activitatea folosind prin rotaţie, minimul de personal necesar funcţionării, respectiv 7-10 persoane, iar restul lucrează de la domiciliu”.

De asemenea, întreg personalul prezent la sediu a beneficiat de măsuri de protecţie – măşti, dezinfectanţi, mănuşi, din prima zi a crizei de coronavirus.

”Prin prisma specificului activităţii, personalul ANAD este foarte bine instruit în ceea ce priveşte protecţia personală împotriva contactului cu substanţe cu potenţial contagios, folosind în mod curent măsuri de protecţie şi având un bun obicei din a se proteja şi a-i proteja pe cei din jur”, se mai arată în comunicat.

ANAD specifică faptul că, în prezent, nu există ”niciun angajat care să prezinte, chiar şi de la domiciliu, simptome specifice care să indice vreo problemă medicală, iar dacă situaţia se va schimba, vom informa de îndată şi se vor lua măsurile ce se impun fără nicio întârziere sau ezitare”.

”Colectivul ANAD îi urează însănătoşire grabnică angajatei LCD şi speră că măsurile luate în urma acestei situaţii să fie suficiente pentru a elimina posibilitatea apariţiei altor cazuri”, se transmite în informarea agenţiei.

Afla mai multe despre: coronavirusanadbalajdopping 

viewscnt
Articole similare