Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Anglia şi Irlanda vor să organizeze Cupa Mondială din 2030

Anglia şi Irlanda vor să organizeze Cupa Mondială din 2030

Fotbal

Comentarii

Anglia şi Irlanda doresc să organizeze în comun Cupa Mondială de fotbal din 2030 şi au prezentat intenţia lor federaţiilor europene, la Bucureşti, cu ocazia tragerii la sorţi a grupelor Euro-2020, informează dailymail.co.uk, care citează The Times.

Cu o zi înaintea evenimentului care a avut loc, sâmbătă, la Romexpo, preşedinţii asociaţiilor naţionale şi secretarii generali au avut, la Bucureşti, reuniunea anuală de lucru, în cadrul Top Executive Programme UEFA. Oficialii forurilor naţionale au fost informaţi de cele două federaţii de intenţia lor de a organiza CM-2030.

Potrivit sursei citate, Anglia şi Irlanda au un singur obstacol în a obţine dreptul de a găzdui competiţia: renunţarea de câtre FIFA la principiul rotaţiei continentelor la organizarea CM.

Preşedintele FIFA, Giani Infantino, a susţinut de mai multe ori că doreşte un turneu final în China. Dar, conform principiului rotaţiei, statul asiatic nu ar primi Cupa Mondială în viitorul apropiat, ţinând cont că următoarea ediţie va avea loc în Qatar, în 2022, iar cea de peste patru ani, în America de Nord (SUA, Canada, Mexic).

În 2030, ar fi rândul Europei, Africii (Maroc-Tunisa-Algeria) sau Americii de Sud (Argentina-Uruguay), iar o candidatură Anglia-Irlanda, care va include meciuri şi la Cardiff, şi la Glasgow, este greu de bătut, ţinând cont de infrastructura din zonă.

Candidaturile vor fi anunţate până în 2022, iar gazda va fi stabilită al Congresul FIFA din 2024.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare