Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ani de liceu, cu Simona "Dana" Halep şi Cornel "Socrate" Dinu! Joc inedit acceptat de Oana Sârbu: casting pentru Liceenii cu oameni din sportul românesc | GALERIE FOTO

Ani de liceu, cu Simona "Dana" Halep şi Cornel "Socrate" Dinu! Joc inedit acceptat de Oana Sârbu: casting pentru Liceenii cu oameni din sportul românesc | GALERIE FOTO galerie foto

Special

Comentarii

În urmă cu 33 ani, un film dedicat liceenilor a creat o adevărat isterie în România, în rândul adolescenţilor. Un film realizat într-o României dominată de sistemul comunist, care a reuşit să capteze atenţia tuturor.

Un film urmărit şi astăzi, cu mare interes. Este vorba despre "Liceenii", în regia lui Nicolae Corjos, avându-i în rolurile principale pe Ştefan Bănică jr şi Oana Sârbu. La 33 de ani distanţă de la lansarea acestei producţii cinematografice, ca un arc peste timp, Oana Sârbu a acceptat o provocare inedită lansată de telekomsport.ro. Un mic joc al imaginaţiei.

GALERIE FOTO - Oana Sârbu, la 33 de ani de la rolul din Liceenii (Foto - Bogdan Botofei)

Aşa se face că frumoasa artistă a vorbit despre oamenii din sportul de mare performană pe care i-ar vedea interpretând astăzi rolurile personajelor din Liceenii. Chiar dacă o fost o joacă de moment, de la înălţimea măturităţii şi seriozităţii care o caracterizează, Oana Sârbu a precizat că indiferent că ar fi vorba despre nişte nume mari din sport, dacă ar fi să transpună totul într-un plan real, ar face-o cu maximă exigenţă.



"Dacă eu aş fi regizorul filmului interpreţii rolurilor ar fi selecţionaţi cu maximă exigenţă. Nu ar conta performanţele lor sportive. Dar pentru că totul este o joacă, accept provocarea voastră", a explicat Oana Sârbu, pentru telekomsport.ro.

În opinia artistei, rolul Danei, cel interpretat chiar de ea, i-ar reveni Simonei Halep. Oana o consideră pe Simona Halep ca fiind o fată plină de viaţă, frumoasă şi inteligentă, careia s-ar potrivi perfect această distribuţie.

În rolul lui Mihai, interpretat în film de Şefan Bănică Jr, Oana l-ar distribui pe săritorul în apă Constantin Popovici. "Este un băiat care mie îmi place foarte mult", a precizat artista.



Mergând mai departe, pe firul filmului, rolul lui Ionică, jucat de Mihai Constantin, Oana crede că i s-ar potrivi, ca o mănuşă, lui Marius Urzică.



Iar rolul Getei, care a lansat-o în lumea filmului pe Cesonia Postelnicu, ar putea fi jucat de Sandra Izbaşa.

Trecând la rolurile  profesorilor din şcoală, în cel al lui Socrate, jucat în film de Ion Caramitru, Oana e de părere că singurul care ar putea interpreta magistral acest rol ar fi Cornel Dinu.

"Are un stil de gândire filozofic şi o anumită sobrietate". Ei bine, rolul profesoarei Isoscel, jucat de Tamara Buciuceanu Botez, i-ar reveni antrenoarei Mariana Bitang. "Tot timpul doamna Bitang a fost o persoană exigentă. Fără această exigenţă nu putea obţine acele performanţe uriaşe în gimnastică", a mai precizat Oana Sârbu.



Rămînând în această sferă a profesorilor, rolul directoarei de şcoală, care, în film i-a revenit Cristinei Deleanu, ar putea fi interpretat de Camelia Potec, iar cel al portarului internatului de Rică Răducanu.  

A practicat înotul şi gimnastica artistică


Oana Sârbu nu este deloc străină de lumea sportului. Urmăreşte cu mare interes competiţiile sportive. În copilărie a practicat înotul, timp de partru ani şi gimnastica artistică. "Sportul, mişcarea în sine, au fost lucruri care m-au atras foarte mult", a mai spus Oana pentru telekomsport.ro.  Iar artista se menţine într-o formă incredibilă la 33 de ani de la rolul care a propulsat-o spre celebritate.

GALERIE FOTO - Oana Sârbu, la 33 de ani de la rolul din Liceenii (Foto - Bogdan Botofei)

 Galerie foto

Afla mai multe despre: oana sarbuliceeniigalerie foto 

viewscnt
Articole similare