Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Antoanela Manac are în minte doar biletul pentru Paris: "Este visul meu, pentru asta muncesc şi pentru asta mă lupt"

Antoanela Manac are în minte doar biletul pentru Paris: "Este visul meu, pentru asta muncesc şi pentru asta mă lupt"galerie foto

Sporturi

Comentarii

Cea mai bună triatlonistă din România se pregăteşte să plece la primul concurs, în Zimbabwe pentru a acumula puncte care să o ducă la Jocurile Olimpice. Până să ajungă în Africa, frumoasa sportivă şi-a făcut echipă şi a alergat 21 de kilometri la un semimaraton, la Bucureşti.

Antoanela Manac are în minte doar biletul de Paris

Cu 5 luni înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris, Antoanela Manac, cea mai bună triatlonistă din România are un singur gând! „Îmi doresc ca în iulie să fiu la Paris! Este visul meu, pentru asta muncesc şi pentru asta mă lupt în aceste momente. Cu acest gând m-am pregătit până acum, iar dorinţa este una foarte mare”, a spus Antoanela Manac, campioană naţională la triatlon,  pentru Sportsnet.ro. 

Pentru asta, frumoasa sportivă susţinută de Federaţia Română de Triatlon are nevoie de concursuri unde să acumuleze puncte care să o ducă la cea mai mare competiţie sportivă din lume. Anto a încheiat 2023 cu un bronz în Kenya şi îl va începe pe 2024 tot într-o ţară din Africa. „Primul concurs ar trebuie să fie în Zimbabwe, am de călătorit ca de fiecare dată, dar aştept să văd unde voi fi introdusă pe lista de start. Îmi doresc să particip pentru că încep calificările pentru ultima luptă înainte de Jocurile Olimpice de la Paris”, a declarat Antoanela Manac, campioană naţională la triatlon. 

A alergat 21 de kilometri la un semimaraton

Până la primul concurs de triatlon din acest an, sportiva a făcut echipă cu doi băieţi şi a alergat la un semimaraton, la Bucureşti. „Sunt un pic emoţionată, este o cursă mai lungă decât de obicei, mai exact 21 de km de alergare şi condiţiile meteo de afară nu ţin cu noi” - Antoanela Manac, campioană naţională la triatlon. 

Pentru că mai tot timpul anului este plecată la competiţii în străinătate, sportiva susţinută de Federaţia Română de Triatlon e bucuroasă atunci când concurează acasă. „E tare bine să fiu la Bucureşti şi o motivaţie mai mare. Acasă te mai cunoaşte lumea, te mai încurajează este o bucurie şi o mândrie în acelaşi timp”- Antoanela Manac, campioană naţională la triatlon. 

De sărbători, Anto nu a avut timp de vacanţă. „Am început antrenamentele după prima zi de Crăciun. De obicei în perioada sărbătorilor mă axez pe anudranţă pentru a avea o capacitate aerobă mai bună pentru ce va urma” - Antoanela Manac, campioană naţională la triatlon. 

Triatlonista zâmbeşte atunci când este întrebată dacă este o zi în care nu se antrenează. „Nu există aşa ceva, mai sunt unele săptămâni în care luăm pauză luni. După o săptămână de încărcare e bună şi un pic de relaxare, de refacere, recuperare şi masaj” - Antoanela Manac, campioană naţională la triatlon.

A terminat 2023 cu un bronz în Kenya  

Ultimul concurs la care Antoanela Manac a participat în 2023 a fost în Kenya, la începutul lunii decembrie, acolo unde românca a terminat pe locul 3. 

”Competiţia a fost un succes, nu mă aşteptam la o medalie. În Kenya a fost cald, în România erau 0 grade când am plecat. În Kenia am dat peste umiditate şi căldură, care nu sunt cele mai bune prietene ale mele. Am intrat la cursa de alergare pe locul 6 şi până la final m-am ambiţionat să trec în primele 3 şi am reuşit” -Antoanela Manac, campioană naţională de triatlon. 

Punctele pe care Anto le-a acumulat în Kenya sunt importante în calificarea ei la Jocurile Olimpice de la Paris. „Această competiţie a fost una care a punctat pentru Jocurile Olimpice şi acesta a fost şi motivul pentru care am călătorit până acolo, pentru că de cele mai multe ori, cursele cele mai dificile sunt cele cu diferenţe de fus orar, de umiditate şi de temperatură” - Antoanela Manac, campioană naţională de triatlon.  

Perioada de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris se încheie la finalul lunii mai, anul viitor, iar sportiva trage tare să ajungă la competiţia din Franţa.  

 Galerie foto

Afla mai multe despre: antoanela manacantoanela manac triatlon 

viewscnt
Articole similare