Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Antrenorii din Bundesliga iau atitudine în plin campionat! Ce au cerut după reluarea meciurilor

Antrenorii din Bundesliga iau atitudine în plin campionat! Ce au cerut după reluarea meciurilor

Bundesliga

Comentarii

Mai mulţi antrenori din Germania pledează pentru o relaxare a măsurilor sanitare, puse în aplicare într-un mod foarte strict pentru a împiedica răspândirea coronaviruslui, astfel încât Bundesliga să se poată relua, informează AFP.

La Leverkusen, care va primi, sâmbătă, pe teren propriu, vizita formaţiei Bayern Munchen, antrenorul Peter Bosz a declarat: "Este extraordinar că putem juca din nou, DFL (Liga Germană) a făcut lucrurile foarte bine. Însă protocolul a fost dezvoltat în martie, iar noi suntem în iunie. Cel mai bine ar fi să avem dreptul să sărbătorim din nou un gol împreună."

Joi, directorul sportiv Rudi Völler a fost ceva mai direct.

"A devenit dificil să înţelegem că oamenii pot bea din nou cappuccino la cafenea fără să poarte mască, în timp ce rezervele şi noi, conducătorii din tribună, suntem obligaţi să păstrăm distanţa, în aer liber şi să purtăm mască", a declarat campionul mondial din 1990.

Steffen Baumgart, antrenorul echipei Paderborn, ultima clasată, crede, de asemenea, că protocolul ar putea fi revizuit, în special pentru mass-media: "Avem cameramani care sunt singuri pe o rază de 30 de metri şi care trebuie să lucreze cu mască. Avem reporteri de la care nu înţelegem jumătate din întrebări, din cauza măştii, în timp ce păstrăm o distanţă de trei metri!"

Protocolul sanitar întocmit de DFL prevede măsuri drastice de protecţie şi de distanţare la cluburi, în timpul deplasării, în hoteluri şi pe stadioane. Pe baza acestui document, puterea politică a autorizat la 16 mai reluarea meciurilor din prima şi a doua divizie. De atunci, nu a fost raportat niciun caz de contagiune masivă cu noul coronavirus la vreunul dintre cele 36 de cluburi participante.

Afla mai multe despre: bundesliga 

viewscnt
Articole similare