Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Antrenorul Lonciu Davidescu, dublu câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Maccabi Tel Aviv, a decedat, în Israel

Antrenorul Lonciu Davidescu, dublu câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Maccabi Tel Aviv, a decedat, în Israel

Baschet

Comentarii

Antrenorul de baschet Lonciu Davidescu, dublu câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Maccabi Tel Aviv, a decedat în Israel, la vârsta de 87 de ani. Davidescu a fost singurul tehnician român cu cele două trofee în palmares.

Anunţul a fost făcut de FR Baschet, care subliniază că ”sportul autohton a rămas din nou mai sărac şi a mai pierdut o stea din constelaţia performerilor”, adresând condoleanţe familiei antrenorului.

Originar din Bacău, Lonciu Davidescu a trăit la Bucureşti de la 14 ani. A absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, iar apoi a obţinut un master în Planificarea şi dozarea efortului în sportul de performanţă, precum şi un Doctorat în Psihologie sportivă.

De-a lungul carierei a fost cooptat în stafurile mai multor echipe din România, Israel, Olanda şi Marea Britanie. După 1970 a plecat în Israel şi în scurt timp a ajuns în staful celebrei Maccabi Tel Aviv, contribuind la câştigarea Cupei Campionilor Europeni, în 1977 şi 1980, dar şi a două medalii în Cupa Intercontinentală.

Lonciu Davidescu a activat şi la nivelul naţionalelor României şi Israelului de cadeţi şi juniori, iar după 1990 a fost numit director tehnic al Şcolii Superioare de Antrenori din cadrul Winghet Institute (Anglia), precum şi la Givat Washington.

A participat la foarte multe cursuri internaţionale de antrenori şi a redactat peste 35 de cărţi, studii şi cercetări în domeniile tehnico-tactic şi moral-volativ în baschet, reuşind să creeze şi o metodă de pregătire individuală pe posturi.

Afla mai multe despre: baschetlonciu davidescu 

viewscnt
Articole similare