Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Antrenorul român are o cotă foarte bună". Zona din lume unde tehnicienii din România sunt la mare căutare. Un român e pe primul loc în campionat

"Antrenorul român are o cotă foarte bună". Zona din lume unde tehnicienii din România sunt la mare căutare. Un român e pe primul loc în campionat
Comentarii

Ionuţ Lupescu, director tehnic al Federaţiei de fotbal din Arabia Saudită, a vorbit despre cota antrenorului român în zona Golfului. Lupescu, care a candidat pentru şefia FRF, a spus că românii au au cotă foarte bună în Arabia Saudită datorită performanţelor reuşite de antrenorii care au activat în zonă în trecut şi care activează în prezent.

"Antrenorul român are o cotă foarte bună". Zona din lume unde tehnicienii din România sunt foarte bine văzuţi

După ce a candidat la şefia FRF, dar a fost învins de Răzvan Burleanu, Ionuţ Lupescu a primit postul de director tehnic la Casa Fotbalulu din Arabia Saudită. "Kaiserul" ocupă postul de mai bine de un an, iar el spune că antrenorii români sunt foarte bine văzuţi şi au o cotă bună în zona Golfului.

Începând de la Ilie Balaci şi Anghel Iordănescu, continuând cu Olăroiu şi Răzvan Lucescu, iar mai nou Cosmin Contra şi Costel Gâlcă, antrenorii români fac performanţă în Arabia Saudită şi Emirate. "Antrenorul român are o cotă foarte bună acolo, în Arabia Saudită, în special din trecut şi din trecutul apropiat. Cred că primul care a fost şi cel mai mare care a fost a fost Ilie Balaci, care a fost extrem de apreciat. Nu atât, din păcate, cât ar fi trebuit şi apoi cu Iordănescu, Răzvan Lucescu şi Olărioiu . Şi iată că acum au mai venit acum încă doi, Galcă şi Contra, care sper să ducă tradiţia mai departe", a spus Ionuţ Lupescu, la revenirea în România.

Cosmin Contra a dus-o pe primul loc pe Al Ittihad, după ce a preluat-o în august 2021: "Deocamdată sunt pe primul loc, merg bine, deci nu au de ce să nu fie mulţumiţi", a mai declarat Lupescu.

În primăvara lui 2018, Ionuţ Lupescu a candidat la şefia FRF contra lui Răzvan Burleanu, dar a pierdut alegerile. Burleanu a obţinut 168 dintre cele 254 de voturi exprimate (66,1%), în timp ce principalul său contracandidat, Ionuţ Lupescu, a strâns doar 78 de voturi (30,76%).

După ce a pierdut alegerile din 2018, pentru preşedinţia FRF, în faţa lui Răzvan Burleanu, Lupescu s-a întors la FIFA, însă acum lucrează pe Federaţia de fotbal din Arabia Saudită.

Afla mai multe despre: ionut lupescuanternoriromaniaarabia saudita 

viewscnt
Articole similare