Experiențe împreună.
You are here:

Anunţ bombă în Formula 1: Red Bull schimbă piloţii în plin sezon competiţional

Anunţ bombă în Formula 1: Red Bull schimbă piloţii în plin sezon competiţional

Formula 1

Pilotul francez de Formula 1 Pierre Gasly va fi înlocuit de Red Bull, după o primă parte a sezonului dezamăgitoare.

Gasly, în vârstă de 23 de ani, a trecut de la Toro Rosso la Red Bull la începutul sezonului, dar nu a avut rezultate bune comparativ cu Max Verstappen, împiedicând Red Bull să marcheze puncte importante în campionatul constructorilor. Pierre Gasly este pe locul 6 în clasamentul piloţilor, cu 63 de puncte, în timp ce Verstappen are 181 de puncte după 12 curse.

Locul său la Red Bull va fi luat de thailandezul Alexander Albon, pilot la echipa Toro Rosso. El va urca prima oară la volanul Red Bull  în Grand Prix-ul Belgiei, din 1 septembrie.

Albon, 23 de ani, a debutat în Formula 1 în acest an la Toro Rosso, unde face echipă cu rusul Daniil Kvyat. El a impresionat prin viteză şi sânge rece, reuşind să obţină 16 puncte în cursele disputate până acum. Cea mai bună prestaţie a sa a venit în Marele Premiu al Germaniei, când a terminat pe poziţia a şasea.

"Red Bull se află în postura unică de a avea sub contract patru piloţi foarte talentaţi, care pot fi rotiţi între echipele Red Bull şi Toro Rosso. Echipa va folosi următoarele nouă curse pentru a-i evalua performanţele lui Alexander, astfel încât să ia o decizie informată cu privire la coechipierul lui Max Verstappen în sezonul 2020", se arată într-un comunicat Red Bull.

viewscnt
Articole similare