Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Anunţ de ultimă oră despre vânzarea lui Dinamo. Spaniolii au acţionat şi au băgat banii în conturile clubului

Anunţ de ultimă oră despre vânzarea lui Dinamo. Spaniolii au acţionat şi au băgat banii în conturile clubului

Dinamo București

Comentarii

Cumpărarea clubului Dinamo de către acţionarii spanioli se apropie de final, după ce ibericii au făcut un nou pas important către achiziţionarea echipei de la Ionuţ Negoiţă.

Ionuţ Negoiţă a fost în discuţii avansate, în luna mai, cu un fond de investiţii spaniol condus de Herminio Menendez, însă, până la urmă, afacerea a picat, iar cumpărătorii s-au retras.

Ţinut în viaţă de suporterii care au virat în mod constant bani în conturi, clubul Dinamo poate fi acum cumpărat de alţi investitori spanioli interesaţi de o eventuală achiziţionare a echipei din Ştefan cel Mare.

Primii paşi către finalizarea negocierilor cu Ionuţ Negoiţă au fost făcuţi. Spaniolii au virat 200 de mii de euro, în această săptămână, după ce, zilele trecute, au mai trimis 100 de mii de euro către contul clubului.

Iar dacă vor avansa discuţiile despre construirea unui nou stadion în Ştefan cel Mare, ibericii vor plăti şi diferenţa de bani rămasă până la suma de 500 de mii de euro solicitată de Ionuţ Negoiţă.

Stadion nou la Dinamo. DDB a făcut marele anunţ

"În urmă cu o săptămână v-am vorbit despre demersurile DDB legate de constructia noului stadion. Revenim cu detalii, pentru a vă ţine la curent şi pentru a nu lăsa impresia că deblocarea proiectului pentru stadion a apărut din senin sau dintr-o altă zonă decât DDB.

În luna iunie, ProgramDDB a creat o echipă de lucru care se ocupă de problema Stadionului Dinamo. Echipa este formată din profesionişti, conducători de companii, specialişti din mai multe domenii şi avocaţi.

Primul pas a fost solicitarea unei audienţe la CNI, unde echipa DDB a fost primită de directorul de investiţii Adrian Cefalan. S-a discutat despre blocajul birocratic şi despre motivele pentru care nu s-au putut demara lucrarile pe amplasamentul actual.

După acastă primă întâlnire, am primit o mână de ajutor de la Mircea Lucescu, membru Elită al Programului DDB, care s-a întâlnit cu premierul Ludovic Orban pentru a-l convinge să-şi îndrepte atenţia către clubul cu cea mai activă şi organizată comunitate de suporteri.

Au urmat alte două workshop-uri, la care, pe lângă echipa DDB şi reprezentantul CNI, au participat Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Secretarul de Stat MAI, Bogdan Despescu, Vice-Primarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu împreună cu reprezentatnul departamentului de urbanism şi arhitectul care se va ocupa proiectul stadionului.
Reprezentanţii suporterilor au prezentat opţiunile legate de amplasarea stadionului şi au fost analizate chestiunile legale pentru deblocarea proiectului.

Noua locaţie acoperă zona velodromului şi se întinde, cu tot cu spaţiile pentru parcare, până aproape de actualul stadion. Ţinând cont de spaţiul extins pentru amplasarea noului stadion, reprezentanţii DDB au solicitat o examinarea unei variante de stadion cu o capacitate de 33.000, propunerea care a rămas în picioare după evaluarea din partea specialiştilor.

De asemenea, s-a convenit că noua arenă va fi fără pistă de atletism, dar va îngloba alte secţii sportive, cum ar fi tir şi box, discipline ale căror structuri actuale ar urma să fie demolate pentru a se face loc stadionului.

O altă solicitare se referă la acustica stadionului, care trebuie să protejeze zona de locuinţe din vecinătate şi să concentreze sunetul către interior.

Am ataşat la această postare memorandumul Asociaţiei Peluza Cătălin Hîldan către Ministerul Afacerilor Interne, în care sunt prezentate argumentele în favoarea demersului nostru.

Noua arenă nu va fi doar pentru noi, pentru dinamovişti, ci pentru comunitate. Un spaţiu al sportului şi al culturii, o încumetare arhitecturală care va ridica valoarea întregii zone şi va face ca Floreasca să înflorească" , se arată într-un comunicat al fanilor dinamovişti.

Afla mai multe despre: dinamo 

viewscnt
Articole similare