Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Anunţ de ultimă oră! FC Argeş are licenţă pentru Europa! Ce excepţie a făcut UEFA

Anunţ de ultimă oră! FC Argeş are licenţă pentru Europa! Ce excepţie a făcut UEFA

Superliga

Comentarii

FC Argeş a reuşit să obţină licenţa UEFA pentru sezonul următor.

Dacă locul din clasament îi va permite, echipa din Piteşti va putea sa evolueze în Conference League. Miercuri, echipa antrenată de Andrei Prepeliţă a anunţat că UEFA a făcut o excepţie şi i-a acordat licenţa, chiar dacă nu se află în Liga 1 de 3 ani. FC Argeş este pe locul 8 în clasament, cu 27 de puncte, după 4 etape jucate în play-out. 

La sfârşitul sezonului, echipele care vor ocupa locurile 7 şi 8 din play-out, vor juca un baraj, iar câştigătoarea va evolua într-un alt baraj, cu echipa de le locul 4 sau 3, din play-off-ul Ligii 1. Câştigătoarea dintre cele două echipe va fi ultima echipă care va reprezenta România în Conference League, o noua competiţie înfiinţată de UEFA, care va lua startul din sezonul următor. 

"Procesul de licenţiere a început odată cu startul noului sezon de Liga I. Nu a fost o muncă uşoară, însă nu am avut emoţii că nu putem îndeplini cele cinci criterii obligatorii pentru obţinerea licenţei pentru Liga I. În paralel cu licenţa pentru Liga I am depus documentaţia şi pentru obţinerea licenţei UEFA pentru a putea juca în cupele europene în sezonul viitor.

Au fost ceva emoţii întrucât trebuia să avem trei ani de participare în Liga I pentru acordarea acestei licenţe. UEFA a admis această excepţie de la regulă şi ne-a acordat dreptul de participare în competiţiile europene. Rezultatele de până acum ne dau speranţe că putem prinde o cupă europeană şi din play-out.

A fost o muncă în echipă pentru obţinerea acestei licenţe şi pot spune că am avut o colaborare foarte bună cu colegii de la celelalte departamente cărora vreau să le mulţumesc pe această cale", a declarat Vasile Popa, responsabilul clubului FC Argeş cu licenţierea.

 

Alb-violeţii vor putea juca în competiţiile europene FC Argeş a primit licenţa UEFA! FC Argeş a primit o veste foarte...

Publicată de Fotbal Club Arges Pitesti pe Miercuri, 28 aprilie 2021

Afla mai multe despre: fc argeş 

viewscnt
Articole similare