Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Anunţ de ultimă oră! Trei oficiali de la UTA au fost trimişi în judecată pentru dare de mită! Acuzaţiile făcute de DNA

Anunţ de ultimă oră! Trei oficiali de la UTA au fost trimişi în judecată pentru dare de mită! Acuzaţiile făcute de DNA

Superliga

Comentarii

De abia revenită în Liga 1, UTA întâmpină probleme cu legea.

Trei oficiali de la clubul arădean au fost trimişi în judecată pentru dare de mită. DNA îi acuză pe Claudiu Drăgan, Decebal Grădinaru si Ionuţ Gabriel Vladulescu pentru dare de mită şi complicitate la dare de mită.

Ce trei oameni acuzaţi le-ar fi promis în mai 2017, 70.000 de lei fotbaliştilor de la Foresta Suceava, dacă ar fi reuşit să o învingă pe Sepsi Sf. Gheorghe, echipă cu care se aflau în lupta pentru promovare în Liga 1. 

Mai mult decât atât, oficialii de la Arad sunt acuzaţi că le-ar fi promis o sumă mare de bani şi jucătorilor de la Dunărea Unirea Brăila, încercând să mituiască chiar şi pe arbitru. 

Comunicatul emis de către DNA:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor:

- două persoane fizice, reprezentanţi ai unui club de fotbal din mun. Arad, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea mai multor infracţiuni de dare de mită,

- persoană fizică, în sarcina căreia s-a reţinut comiterea a două infracţiuni de complicitate la dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut în esenţă următoarea stare de fapt:

În cursul lunii mai 2017, cei doi reprezentanţi ai unui club de fotbal din Arad, prin intermediul celuilalt inculpat, ar fi promis suma de 70.000 lei jucătorilor din cadrul unei echipe de fotbal din Suceava pentru ca aceştia să câştige meciul pe care îl aveau de jucat cu o echipă de fotbal rivală (din Sfântu Gheorghe).

În perioada menţionată, cei doi inculpaţi, printr-un alt intermediar, au promis 80.000 lei sau 40.000 lei, jucătorilor de la o altă echipă, din Brăila, pentru ca aceştia să câştige ori să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu aceeaşi echipă de fotbal rivală.

Miza acestor demersuri era ca echipa din Arad pe care cei doi inculpaţi o reprezentau să promoveze în Liga 1.

În acelaşi context şi pentru acelaşi motiv, cei doi inculpaţi ar fi remis unui arbitru (martor în cauză) suma de 13.500 lei prin intermediul persoanei fizice ce a fost complice şi care a fost trimisă în judecată alături de cei doi coautori.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava.

Anterior, în cauză, procurorii anticorupţie au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu o persoană în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită în legătură cu promisiunea sumelor 80.000 lei sau 40.000 lei, jucătorilor de la echipa din Brăila pentru ca aceştia să câştige sau să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu echipa de fotbal rivală (din Sfântu Gheorghe).

Procurorii au beneficiat de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Menţionăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relaţia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

Afla mai multe despre: uta 

viewscnt
Articole similare