Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Anunţ important făcut de Ionuţ Stroe. Ministrul Sportului vrea izolare totală: "Asta trebuie să facă un club pentru a reveni la antrenamente"

Anunţ important făcut de Ionuţ Stroe. Ministrul Sportului vrea izolare totală: "Asta trebuie să facă un club pentru a reveni la antrenamente"

Sporturi

Comentarii

Ionuţ Stroe a oferit, într-o conferinţă de presă, toate detaliile despre reluarea antrenamentelor. Ministrul Sportului a dezvăluit toţi paşii pe care cluburile vor trebui să-i urmeze, după pauza cauzată de pandemia de coronavirus.

"După 15 mai, activitatea sportivă va începe gradual, aşa cum a anunţat preşedintele Klaus Iohannis.

Propunerea noastră conţine o serie de măsuri generale, foarte uşor de înţeles. E vorba de distanţarea între persoane şi despre norme de igienă.

Suntem în faza întâi a unui traseu de lungă durată. La final, sporturile vor reveni la normal, dar epidemia e o realitate şi trebuie să ţinem cont de evoluţia ei. Nu vom vorbi azi despre reluarea competiţiilor, ci despre faza de pregătire. Pentru moment, bazele şi sălile sportive nu se vor redeschide.

Sportivii vor sta într-un regim închis şi-şi vor desfăşura activitatea controlat. Cluburile trebuie să dispună de o bază proprie, cu spaţii de cazare, bucătărie, spaţii medicale, terenuri de antrenament, săli de forţă sau alte utilităţi. Baza sportivă are nevoie de personal administrativ şi de suport care să fie utilizat prin rotaţie, în ture de 14 zile. În interiorul bazelor, vor exista măsuri şi reguli clare pentru sălile de antrenament, vestiare, spălătorie şi zonele medicale. Trebuie să existe şi spaţii pentru persoanele suspecte de COVID-19.

Condiţiile descrise de noi reprezintă un prag minimal sub care în această etapă nu se poate coborî. Ce trebuie să facă un club pentru a reveni la antrenamente? Antrenamentele vor putea fi reluate gradual, respectând 4 etape:

  1. pregătirea preliminară
  2. sesiuni individuale în cantonament
  3. sesiuni de antrenament în grupe mici
  4. sesiune de antrenament colectiv.

Vor fi trei categorii de persoane în această perioadă:

  1. Persoanele care necesită măsuri de protecţie crescută: antrenorii, jucătorii, medicii şi terapeuţii.
  2. Personalul administrativ, cel de suport, personalul din bucătărie. Ei vor lucra în ture de 14 zile.
  3. Măsuri reduse de protecţie: cei care se ocupă de securitate şi de bază, care nu vor avea accces. Pentru ca sportivii să-şi reia antrenamentele, ei trebuie, în mod obligatoriu, să stea o perioadă de 14 zile începând de astăzi în izolare totală. La ieşirea din izolare, aceştia trebuiesc testaţi pentru COVID-19. Doar cei care au rezultatul negativ vor fi admişi în bazele de cantonament desemnate" , a declarat ministrul Sportului, Ionuţ Stroe.

Afla mai multe despre: stroe 

viewscnt
Articole similare