Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Anunţ INCREDIBIL al UEFA! Hagi cere dreptate pentru campionatele mici, Ceferin are alte planuri! Cele opt echipe care ar avea LOC GARANTAT în Champions League

Anunţ INCREDIBIL al UEFA! Hagi cere dreptate pentru campionatele mici, Ceferin are alte planuri! Cele opt echipe care ar avea LOC GARANTAT în Champions League
Comentarii

Cotidianul britanic The Times oferă noi detalii despre modul în care UEFA plănuieşte să "reinventeze" UEFA Champions League.

Conform sursei citate, UEFA analizează o propunere prin care echipele calificate în sferturile compeţiei să aibă locuri garantate în faza grupelor, în sezonul viitor.

Drept exemplu sunt oferite echipe precum Leicester şi Ajax Amsterdam. Olandezii au ajuns în semifinale în sezonul trecut, însă nu au garanţia că vor juca în grupe în ediţia actuală, urmând să joace în preliminarii.

Leicester a jucat în sferturile Champions League în sezonul 2016-2017, însă ulterior nu a mai obţinut calificarea, după un sezon slab pe plan intern.



"Ne-am dori să protejăm echipe precum Ajax de acum sau Monaco şi Leicester din trecut. Nu cred că trebuie să protejăm prea multe cluburi, pentru că altfel ar deveni o competiţie închisă, dar cred că unele cluburi trebuie protejate.

Ideea e că anumite cluburi care au avut succes într-un sezon pot concura cu succes şi în anul următor.

Dar e doar o discuţie deocamdată! Ne vom întâlni pe 11 septembrie pentru a discuta cu ligile şi cluburile
", a declarat Aleksander Ceferin pentru The Times.

Anunţul vine şi în contextul în care Gheorghe Hagi a militat puternic pentru o Ligă a Campionilor în care să joace mai multe campioane şi nu echipe clasate pe locurile 2, 3 şi 4 în campionatele "bogate" ale Europei. "Regele" ar vrea chiar un loc garantat pentru România în grupele competiţiei.

În prezent, primele 10 ţări din clasamentul Coeficienţilor UEFA trimit garantat măcar o echipă în grupe. Din cele 32 de locuri disponibile în fiecare an, 26 de poziţii sunt ocupate de echipe calificate direct, iar celelalte şase în urma calificărilor.

  • Meciurile din UEFA Champions League se văd în direct pe Telekom Sport.

Afla mai multe despre: hagiuefaceferinliga campionilor 

viewscnt
Articole similare