Experiențe împreună.
You are here:

Anunţ incredibil în Liga 1: "FC U Craiova şi U Craiova se vor uni. Se încearcă să se refacă o singură Universitatea"

Anunţ incredibil în Liga 1: "FC U Craiova şi U Craiova se vor uni. Se încearcă să se refacă o singură Universitatea"

U Craiova

Comentarii

Un scenariu incredibil a fost lansat în privinţa brandului Universitatea Craiova. Fostul poilitician Mădălin Voicu susţine că echipele lui Mihai Rotaru şi Adrian Mititelu ar putea pune capăt conflictului şi să fuzioneze, pentru ca o singură echipă să reprezinte oraşul.

"Se încearcă să se refacă o singură Universitatea Craiova"

Un conflict vechi de ani de zile, după dezafilierea Universităţii lui Adrian Mititelu şi apariţia echipei lui Mihai Rotaru, ar putea fi încheiat cu o unire a celor două cluburi. Cel puţin acesta este scenariul lansat de Mădălin Voicu, cel care susţine că are informaţii "de la locul faptei". 

El a înaintat chiar şi un termen la care s-ar putea produce una dintre cele mai mari surprize din Liga 1 şi a dat exemplu o altă fuziune care e plănuită în această perioadă, cea dintre Farul Constanţa şi Viitorul Constanţa. 

“Eu cred că cele două echipe se vor reuni. Am informaţii de la locul faptei. Eu spun că acesta este proiectul, dar când se va face această fuziune nu ştiu să vă zic. Dacă vii ban cu ban la un loc eu zic că o să fie mult mai bine decât este acum.

Eu aşa am auzit că există un proiect în timp, probabil că anul viitor sau peste doi ani, şi se încearcă să se refacă o singură Universitatea Craiova şi să fie cu o echipă compusă din cele două. Acesta este un plan la care cred că ne puteam gândi, precum la Viitorul cu Farul. Mă gândesc că se lasă la o parte nişte interese meschine şi se doreşte o mare echipă”, a spus Mădălin Voicu, pentru Realitatea TV.

În noul sezon al Ligii 1, Craiova va avea două echipe în prima ligă. FC U Craiova a promvat de pe primul loc al play-off-ului Ligii 2, în timp ce U Craiova a terminat sezonul pe locul al treilea, în spatele campioanei CFR Cluj şi FCSB. 

Ce se întâmplă cu palmaresul Universităţii Craiova

În acest moment, echipa din prima ligă are dreptul de a folosi marca Universitatea Craiova, iar cele două cluburi se luptă, în continuare, şi pentru palmaresul din 1948 până în prezent. 

În martie, Curtea de Apel Timişoara a reprimit dosarul privind palmaresul din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după ce în 2018 a decis că „nu există nicio dovadă că reclamanta (n.r. - Universitatea Craiova) a fost înfiinţată în 1948, ci, dimpotrivă, din actele ei rezultă că s-a înfiinţat în 1991 şi a dobândit personalitate juridică în 1995”.

viewscnt
Articole similare
A vrut Tsitsipas sa sugereze ceva necurat despre Djokovici? Ce a declarat grecul dupa finala...