Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Anunţ ingrijorător pentru tenisul românesc. Din 2020 nu vom mai avea turneu WTA de la Bucureşti. Unde se mută competiţia

Anunţ ingrijorător pentru tenisul românesc. Din 2020 nu vom mai avea turneu WTA de la Bucureşti. Unde se mută competiţia

Tenis

Comentarii

Fostul mare tenismen Ilie Năstase a făcut un anunţ îngrijorător pentru fanii tenisului din Bucureşti. Din 2020, turneul WTA care se disputa în Capitală ar putea dispărea. Competiţia s-ar putea muta la Cluj, iar primele discuţii în acest sens au avut deja loc.

Problemele legislative ale complexului "Arenele BNR" şi lipsa unui alt complex de tenis la standarde internaţionale ar putea face ca Bucureştiul să dispară de pe harta mondială a tenisului feminin. S-a întâmplat deja în cazul băieţilor, însă pare că şi turneul feminin va avea aceeaşi soartă. Anunţul a fost făcut de Ilie Năstasse. Cel puţin pentru 2019, competiţia va rămâne în capitală, însă viitorul de după 2020 este pus sub semnul întrebării.
 
Sunt însă şanse mari ca turneul să rămână în România şi să fie mutat la Cluj.
 
"Depinde de tovarăşul guvernator (n.r. - Mugur Isărescu) dacă ne lasă să jucăm acolo (n.r. - la Arenele BNR). Ar fi ideal să se joace la Cluj. Am vorbit şi cu domnul Boc, ca să nu ne mai certăm. Cred că asta ar fi cel mai bine, să se joace în Cluj. Dacă se joacă în sală, au unde să joace. Dacă se joacă afară, au la greu cluburi de tenis în Cluj. Dacă domnul ăsta (n.r. - Mugur Isărescu) crede că Banca Naţională e a lui, să fie a lui. Şi noi suntem proşti să acceptăm asta!", a spus Ilie Năstase, la ProSport Live.
 
Turneul WTA de la Bucureşti este programat în acest an în perioada 15 - 21 iulie. Competiţia are premii totale în valoare de 250.000 de dolari.
 
Inaugurat în 2014, turneul de la Bucureşti a fost câştigat până acum de Simona Halep (2014, 2016), Karolina Schmiedlova (2015), Irina Begu (2017) şi Anastasija Sevastova (2018).

Afla mai multe despre: bucharest openturneucluj 

viewscnt
Articole similare