Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Simona Halep, în optimi la Roma! A doua cea mai bună jucătoare a lumii a învins-o în două seturi pe Jasmine Paolini

Simona Halep, în optimi la Roma! A doua cea mai bună jucătoare a lumii a învins-o în două seturi pe Jasmine Paolini

Simona Halep

Comentarii

Cap de Serie numărul 1 la Roma, Simona Halep a învins-o pe Italianca Jasmine Paolini. Locul 2 WTA s-a impus în două seturi în faţa celei de-a 99-a jucătoare a lumii, scor 6-3, 6-4. În turul al treilea de la Foro Italico, românca se va duela cu învingătoarea meciului dintre Yastremska şi Anisimova.

Simona Halep - Jasmine Paolini 6-3, 6-4

Paolini, 24 de ani, 1,60 m înălţime, a început incendiar meciul cu mult mai titrata ei adversară. Micuţa jucătoare italiană are în bagajul ei tehnic o lovitură de dreapta cu care poate face ravagii în defensiva oricărei adversare. Cu aceasta, ea ghidează bine jocul stânga-dreapta şi accelerează pentru a puncta decisiv. Paolini este destul de rapidă pe teren şi, de cele mai multe ori, se fereşte să lovească pe rever, pentru a da cu dreapta inversă. Inimoasă, uşor agresivă, dar şi inconstantă, italianca a condus jocul după start şi a fost la un punct de 3-0, cu un break în ghemul secund.

Acceptată direct în manşa a doua, Halep nu a evoluat grozav miercuri, dar a înţeles repede ce puncte slabe are adversara. Insistând mult pe reverul italiencei, românca a echilibrat meciul. A parat posibilitatea de 0-3 şi cu ajutorul rivalei, care în acel game a comis patru duble greşeli, apoi a egalat la 2. În ghemul al cincilea, Halep şi-a „oferit" serviciul cu greşeli neforţate, după ce a condus cu 40-15. Din acel moment, principala favorită a turneului a câştigat patru gameuri la rând şi a luat setul după 36 de minute.

În setul al doilea, Paolini şi-a regăsit jocul exuberant din startul meciului, în timp ce Halep şi-a „regăsit" acea crispare din evoluţie, care o face să risipească puncte cu uşurinţă. După 1-1, Halep nu şi-a mai fructificat serviciul până la 4-4. Nici Paolini nu a făcut-o, rezultând o serie de şase break-uri consecutive, pe care fostul lider WTA a rupt-o cu un game la zero pe propriul serviciu, preluând conducerea cu 5-4. Italianca nu a rezistat presiunii de a salva o minge de meci la acest scor şi a comis o dublă greşeală, care a trimis-o pe Halep în optimi, după 6-4 şi o oră şi 23 de minute de joc.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 19.355 euro şi cu 105 puncte WTA.

În optimi, Halep va evolua cu învingătoarea dintre Daiana Iastremska din Ucraina, locul 29 WTA, şi americanca Amanda Anisimova, locul 27 WTA.

Pentru Simona Halep, acesta este al doilea turneu la care participă de la reluarea competiţiilor după pauza cauzată de pandemia de coronavirus. Ea a câştigat, pe 16 august, turneul de la Praga. La Roma, Halep a fost finalistă în 2017 şi 2018.


6-4 Victorie! Simona Halep câştigă meciul după o dublă greşeală a adversarei.

 

 

5-4 Simona câştigă din nou la zero şi e la un game de victorie!

 

 

4-4 Halep câştigă la zero acest game şi restabileşte egalitatea.

3-4 Italianca reuşeşte un nou break şi preia conducerea pentru a treia oară în acest set.

3-3 Simona Halep câştigă din nou pe serviciul adversarei şi restabileşte egalitatea.

2-3 Break Paolini! Suspansul creşte în setul al doilea.

2-2 Rebreak Halep! Locul 2 WTA restabileşte egalitatea şi se pregăteşte să servească.

1-2 Paolini face primul break din acest set şi preia conducerea.

1-1 Italianca restabileşte egalitatea pe propriul serviciu.

1-0 Simona Halep începe în forţă setul doi. Românca îşi câştigă serviciul după ce a salvat patru mingi de break.

Setul 2. A început setul al doilea.


6-3 Halep câştigă câştigă primul set al acestui meci!

5-3 Simona Halep e la un game distanţă de primul set câştigat al acestui meci.

4-3 Break Halep şi românca se apropie de primul set al acestui meci.

3-3 Rebreak Paolini! Italianca restabileşte rapid egalitatea.

3-2 Un prim break al Simonei! Românca preia conducerea pentru prima dată în acest.

2-2 Simona câştigă în sfârşit pe propriul serviciu şi egalează situaţia la gameuri în primul set.

1-2 Rebreak Simona! A doua jucătoare a lumii a luptat din greu pentru a câştiga primul game al acestei confruntări.

0-2 Paolini are o primă minge de break, pe care o şi concretizează. Debut bun de meci pentru sportiva dinItalia Numărul 99 WTA a lovit puternic şi rapid pe serviciul Simonei.

0-1 Italianca serveşte bine şi se impune în primul game al meciului. Este rândul Simonei.

Setul 1. A început setul întâi.


Această partidă este a doua pe arena Pietrangeli, după întâlnirea dintre Danka kovinici din Muntenegru, locul 86 WTA şi Belinda Bencic din Elveţia, locul 10 WTA, care începe al ora 12.00.

Simona Halep este direct acceptată în manşa a doua a competiţiei şi nu s-a mai întâlnit cu Paolini.

Tot marţi, în al doilea meci de pe terenul 2, perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer dă piept cu cuplul Wesley Koolhof/Nikola Mektici (Olanda/Croaţia), în primul tur al probei de dublu. Prima partidă, tot de dublu masculin, pe acest teren începe la ora 12.00.

Raluca Olaru şi germana Anna-Lena Friedsam evoluează, tot miercuri, cu echipa Miyu Kato/Sabrina Santamaria (Japonia/SUA), în optimi, la dublu feminin. Meciul este al doilea de pe terenul 3, după o altă întâlnire de dublu feminin, care începe la ora 12.00.

 

Afla mai multe despre: simona halep 

viewscnt
Articole similare