Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Anunţul făcut de FRF după amânarea campionatelor interne! "Criza a condus deja la mari probleme din punct de vedere sportiv şi financiar"

Anunţul făcut de FRF după amânarea campionatelor interne! "Criza a condus deja la mari probleme din punct de vedere sportiv şi financiar"

Fotbal intern

Comentarii

Federaţia Română de Fotbal a făcut un apel la solidaritate la adresa tuturor membrilor din fotbalul românesc, pentru a trece peste pagubele produse de COVID-19.

"FRF, LPF şi AFAN invită toată familia fotbalului românesc să dea dovadă de solidaritate, unitate, toleranţă şi responsabilitate în această perioadă dificilă!

Având în vedere situaţia actuală din fotbalul românesc, cauzată de pandemia COVID-19, Federaţia Română de Fotbal, Liga Profesionistă de Fotbal şi Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România fac un apel la calm şi responsabilitate.

Începând din 12 martie 2020 toate competiţiile fotbalistice de pe teritoriul României au fost amânate, iar această criză a condus deja la mari probleme din punct de vedere sportiv şi financiar pentru toate părţile implicate.

Este important ca în aceste momente să arătăm înţelegere şi unitate pentru că suntem în această situaţie dificilă împreună. Trăim vremuri în care nu propriul interes trebuie să primeze, ci cooperarea între noi, fie că este vorba despre fotbalişti, cluburi sau forurile fotbalistice. Avem datoria ca toţi cei implicaţi în fotbal, dând dovadă de înţelegere, solidaritate şi bună-credinţă, să găsim soluţiile care să reducă pe cât de mult posibil impactul negativ asupra întregului fenomen pe care îl iubim.

Vă asigurăm că Grupul de Lucru format de FRF încearcă să ia cele mai bune decizii în beneficiul fotbalului. Obiectivele care ne orientează deciziile sunt:

  • siguranţa şi sănătatea suporterilor, a jucătorilor, a staff-ului şi a tuturor persoanelor angrenate în organizarea competiţiilor sportive;
  • sustenabilitatea financiară a cluburilor;
  • producerea celui mai mic nivel de nedreptate pentru jucători şi cluburile de fotbal.

După decenii de instabilitate şi căutare a identităţii, fotbalul românesc a intrat în ultimii ani pe un parcurs al dezvoltării şi stabilităţii, crescând astfel exponenţial numărul practicanţilor şi impactul social, economic şi al sănătăţii fotbalului în România. Este de datoria noastră, a tuturor, să punem umărul ca să putem păstra ceea ce am construit împreună. Azi, mai mult ca oricând, fotbalul românesc are nevoie de sprijinul nostru, al tuturor! De la fotbalul de bază, grassroots, care reprezintă viitorul acestui sport în România, la fotbalul din eşaloanele inferioare şi până la Liga 1, întreg fenomenul fotbalistic necesită atenţie şi asistenţă din partea tuturor autorităţilor.

Toţi cei implicaţi trebuie să fim cât mai responsabili faţă de cel mai important fenomen sportiv din România pentru că fotbalul este mediul în care ne-am regăsit şi care ne-a transformat vieţile fiecăruia dintre noi. Este momentul să întoarcem cât putem de mult sportului care ne-a dăruit atât de multe momente de bucurie şi împlinire.

Cu speranţa că ne vom putea bucura împreună de reluarea cât mai repede a tuturor competiţiilor fotbalistice din România,

Federaţia Română de Fotbal

Liga Profesionistă de Fotbal

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România", a transmis, luni, Federaţia Română de Fotbal, prin intermediul site-ului.

 

Afla mai multe despre: frflpfafancoronaviruscovid 19 

viewscnt
Articole similare