Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Anunţul momentului. Mircea Lucescu este în România: "Suntem în ţară". Cum a fost drumul | EXCLUSIV

Anunţul momentului. Mircea Lucescu este în România: "Suntem în ţară". Cum a fost drumul | EXCLUSIV

Fotbal

Comentarii

Mircea Lucescu a ajuns în România. Antrenorul român a sosit în siguranţă în ţară, anunţă Arcadie Zaporojanu.

Anunţul momentului. Mircea Lucescu este în România: "Suntem în ţară". Cum a fost drumul | EXCLUSIV

Deşi iniţial a declarat că rămâne în Ucraina. Mircea Lucescu nu a mai putut face situaţiei tragice din ţara vecină şi a fost nevoit să se întoarcă în România.

Arcadie Zaporojanu, colaboratorul originar din Republica Moldova al tehnicianului român, a anunţat că au ajuns cu bine la Bucureşti, după ce au trecut, pe drumul lor, şi pe la Iaşi.

Arcadie Zaporojanu a povestit şi cum a fost drumul din Ucraina până în România pentru cei doi şi ce variantă de traseu au ales pentru a ajunge, cu bine, între graniţele ţării de origine a lui Mircea Lucescu.

"Suntem în ţară. Am fost la Iaşi şi de acolo am mers în siguranţă la Bucureşti. Peripeţii nu am avut. Am avut emoţii legate de război. Când eram la volan, nea Mircea ne citea diferite statistici despre Ucraina, toate performanţele Ucrainei în diferite domenii.

Eu ştiu drumurile Ucrainei aproape ca pe cele ale României. Făcând o analiză a situaţiei şi a drumurilor pe care puteam ajunge în România ne-am dat seama că ar fi un pericol să ajungem până la Odessa, că în mod normal ar fi trebuit să mergem pe autostrada Kiev - Odessa, 60 de kilometri, şi de acolo să venim spre Chişinău sau să mergem spre Galaţi. Dar am evitat acest segment. Era inadmisibil să încercăm această variantă.

Ne-a rămas o singură variantă. Să intrăm în România, via Republica Moldova, pe la nord, adică evitând din geografia drumului nostru Transnistria. Am găsit această rută. Am avut şi ceva informaţii, am sunat pe la oameni, în Moldova. Acum sunt mai multe surse de informaţii din care am aflat cum stau lucrurile. Drumul a fost aglomerat. Nu am mers pe drumuri naţionale, ci pe drumuri locale, ca să evităm mai mult aglomeraţia.

(n.r. despre când Mircea Lucescu a zis iniţial că nu pleacă) A dat un exemplu de curaj că a stat acolo. Era normal ca căpitanul să fie acolo în frunte când a început”, a declarat Arcadie Zaporojanu, colaboratorul moldovean al lui Mircea Lucescu, pentru Telekom Sport.

 

Afla mai multe despre: mircea lucescuucraina 

viewscnt
Articole similare