Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

„Aoleu, aşa bătrân sunt?”. Întrebarea care l-a făcut pe Dan Petrescu să dea un răspuns savuros | VIDEO

„Aoleu, aşa bătrân sunt?”. Întrebarea care l-a făcut pe Dan Petrescu să dea un răspuns savuros | VIDEO

CFR Cluj

Comentarii

26 iunie va rămâne mereu o zi imposibil de uitat pentru Dan Petrescu. În 1994, 26 iunie a fost ziua în care actualul antrenor al lui CFR Cluj a decis soarta meciului dintre România şi Statele Unite ale Americii, de la Campionatul Mondial.

În plină pregătire pentru derbyul cu U Craiova din play-off-ul Ligii 1, Dan Petrescu (52 de ani) a avut parte de o surpriză la conferinţa de presă de dinaintea partidei. Antrenorului i-a fost reamintit cât de importantă este ziua de 26 iunie. 

„(Azi se fac 26 de ani de când aţi marcat cu SUA.)
Aoleu, aşa bătrân sunt? 26 de ani înseamnă că sunt foarte bătrân, dacă au trecut 26 de ani. A fost o zi superbă pentru cariera mea, pentru viaţa mea şi sunt convins că şi pentru toată ţara românească, care a ieşit în stradă să se bucure pentru această victorie minunată”
, a declarat Dan Petrescu. 

Pe 26 iunie 1994, România a învins ţara gazdă a Campionatului Mondial, SUA, cu scorul de 1-0, graţie golului marcat de Dan Petrescu în minutul 18. A fost golul care a adus victoria ce a asigurat calificarea „tricolorilor” în faza eliminatorie a turnelui la care urmau să ajungă până în sferturile de finală. 

N-a fost singura dată când Petrescu e decisiv pentru naţionala României la un Mondial. În 1998, tot în grupe, fostul fundaş dreapta a marcat golul victoriei cu Anglia, scor 2-1.

Afla mai multe despre: dan petrescuromaniasua 

viewscnt
Articole similare