Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Apare Liga Naţiunilor şi la rugby: ”În mod categoric există dorinţa de a încerca acest format”

Apare Liga Naţiunilor şi la rugby: ”În mod categoric există dorinţa de a încerca acest format”

Rugby

Comentarii

World Rugby susţine propunerea de revizuire a calendarului de meciuri amicale şi ar putea introduce o competiţie similară cu ”Liga Naţiunilor”. Aceasta ar urma să reunească cele mai importante 12 echipe naţionale.

Preşedintele World Rugby, Brett Gosper susţine că asociaţia sa este de acord cu noul plan de bătaie. Principalul scop ar fi mărirea veniturilor obţinute din publicitate pentru majoritatea echipelor care dispută meciuri internaţionale amicale: ”Cred că este timpul să facem în sfârşit asta. Există în mod categoric dorinţa de a încerca acest format” a explicat Gosper în Sydney Daily Telegraph.

Planul iniţial vizează o competiţie similară cu Liga Naţiunilor la fotbal. O competiţie la care vor participa 12 echipe dintre cele mai puternice: şase din emisfera sudică şi şase din emisfera nordică. Teoretic, vor juca fiecare cu fiecare.

Primele patru echipe vor intra într-o fază eliminatorile, iar la final se va decide echipa campioană.

Rugby Championship (emisfera sudică) şi Turneul celor Şase Naţiuni (emisfera nordică) vor servi drept prima etapă a competiţiei.

Cea de-a doua rundă între echipele din emisfera nordică şi cea sudică ar urma să aibă loc în perioada iulie-noiembrie, înlocuind turneele cu trei teste care au devenit o obişnuiţă în ultimii ani.

”Echipa care vine din emisfera sudică ar trebui să joace astfel cu trei echipe diferite, dar se asigură că fiecare joc are miză pentru fani şi, prin urmare, devine un produs mai viabil” susţine Gosper.

Iniţial, ideea acestei competiţii a fost lansată de Agustin Pichot din Argentina. La acea vreme, Gosper nu credea că o astfel de competiţie anuală ar deturna atenţia de la Cupa Mondiala: ”Cupa Mondială rămâne main event-ul, dar înaintea ei construieşti pe o perioadă de trei ani” explica Gosper la acea vreme. 

Afla mai multe despre: liga naţiunilorrugby 

viewscnt
Articole similare