Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Apel disperat al Elisabetei Lipă către autorităţi. "Dacă faceţi asta, la revedere Jocuri!" Ce solicită preşedintele Federaţiei de Canotaj

Apel disperat al Elisabetei Lipă către autorităţi. "Dacă faceţi asta, la revedere Jocuri!" Ce solicită preşedintele Federaţiei de Canotaj

Jocurile olimpice

Comentarii

Autorităţile iau în calcul închiderea Centrelor Sportive Naţionale, situaţie contestată vehement de sportivi şi de preşedinţii de federaţii.

Ca măsură de prevenţie a răspândirii coronavirusului, Guvernul României a adus în discuţie închiderea centrelor în care se pregătesc sportvii din loturile olimpice. Situaţia ar face imposibile antrenamentele la un nivel înalt şi automat pregătirea pentru Jocurile Olimpice ar fi serios afectată. 

"Toţi suntem în pregătire aici, nu a plecat nimeni. [...] Încerc să ţin sportivii în siguranţă şi în pregătire, pentru că dacă îi trimitem acasă, la revedere Jocuri Olimpice, nu mai poţi să speri la ceva. A, că-i pregăteşti pentru Balcaniadă sau eu ştiu ce competiţie, da, se poate, dar nu mai poţi să ai pretenţii de Jocuri Olimpice. E ordonanţa aia militară şi ne-au băgat pe toţi la grămadă, dar aici la Snagov nu e restaurant cu regim deschis, sportivii stau izolaţi, e o cantină şi cămine, nu stau claie peste grămadă, eu spun că sunt în siguranţă.

Vorbesc tot timpul şi cu ministrul şi cu preşedintele COSR, Mihai Covaliu, dar există această comisie de epidemiologie care nu-şi asumă răspunderea. Nimeni nu-şi asumă răspunderea. Toată lumea ştie situaţia noastră şi facem apel la autorităţi să ne lase să ne pregătim.", a declarat Lipă pentru AGERPRES.

În acest moment, nu s-a luat o decizie clară în privinţa menţinerii Jocurilor Olimpice în perioada programată iniţial (24 iulie - 9 august), însă reprezentanţii Comitetelor Internaţionale şi cei ai Comitetului Internaţional Olimpic s-au întâlnit într-o teleconferinţă la care s-a decis ca sportivii să-şi continue antrenamentele, neexistând în acest moment vreo decizie de amânare a ediţiei Tokyo 2020. 

"Eu cer autorităţilor să ne recomande ce măsuri de protecţie să luăm peste cele pe care le-am luat deja, să pună jandarmi la poartă, nu ştiu, orice, şi noi le vom respecta. Dar să ne lase să ne pregătim. Recomandaţi-ne ce să facem şi aia facem. Dacă angajaţii de complex nu mai vor să vină, COSR va angaja bucătari şi ospătari pe perioada asta şi vor sta acolo, sau angajăm o firmă de catering care să vină să ne aducă mâncare. Deci soluţii ar fi.

Sportivii ne roagă să-i ţinem în pregătire şi e normal de vreme ce Comitetul Internaţional Olimpic şi japonezii spun că Jocurile Olimpice se vor disputa. Cum să întrerupem pregătirea? Dacă CIO va anunţa că se amână sau că anulează Jocurile Olimpice doar nu o să fi nebuni să stăm în pregătire", a mai spus Elisabeta Lipă.

 

Afla mai multe despre: coronavirusjocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare