Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Apel DISPERAT al unei sportive din România. "Sunt singură de două luni. Clubul m-a abandonat. Nu ştiu ce să fac. Vreau doar să mă întorc în ţara mea"

Apel DISPERAT al unei sportive din România. "Sunt singură de două luni. Clubul m-a abandonat. Nu ştiu ce să fac. Vreau doar să mă întorc în ţara mea"galerie foto

Alte sporturi

Comentarii

Voleibalista legitimată la Ştiinţa Bacău, perviana Carla Rueda (29 de ani) a fost abandonată de club şi a ajuns la capătul puterii. A fost nevoie să ceară ajutorul disperat în ţara sa. Răspunsul nu a întârziat să apară.

Gruparea de volei feminin Ştiinţa Bacău s-a lăudat la începutul anului cu transferul internaţionalei peruviene Carla Ruedo Dotito del Pilar. Toate bune şi frumoase până în momentul în care România a intrat sub auspiciul pandemiei de coronavirus. Sportiva a fost abandonată într-o cameră de hotel, fără ai fi plătită, fără a i se acorda cele necesare pentru a supravieţui sau pentru a se întoarce în ţara sa.

Carla Rueda a lansat un apel pe reţelele de socializare unde a povestit calvarul pe care îl trăieşte în România:

"Sunt de două luni singură aici. Clubul m-a abandonat, nu mi-a dat nimic, doar camera unde sunt. Nu ne plătesc, deoarece au rupt contractele cu toată lumea. Am cedat, nu ştiu ce să mai fac. Vreau să mă întorc în ţara mea. Institutul Peruan de Deportări, vă rog să mă ajutaţi pe mine, precum şi pe sportivii care mai sunt plecaţi în străinătate", a fost mesajul sportivei din Peru, în urmă cu aproximativ o săptămână.

Ieri, sportiva a primit vestea mult aşteptată: un avion privat o va transporta înapoi în Peru. Jucătoarea a venit în România în speranţa ca îşi va creşte nivelul de joc, însă pandemia de COVID-19 şi amatorismul din voleiul românesc i-au frânt rapid aripile. Institutul Peruan de Deportări (IPD) va pune la dispoziţie un charter care să o recupereze pe sportivă şi să o aducă în Lima.

"Sunt super fericită. Ultima săptămână a trecu foarte greu, pentru mine, pentru familia mea. Totul a fost complicat când a fost aplicată carantina. Vestea mi-a fost oferită de consulul Peru din România, sunt foarte recunoscătoare oamenilor care m-au sprijin şi care m-au ajutat să revin în Peru. În special IPS şi preşedintelui Gustavo San Martin. Au trecut aproape trei luni de anxietate, dar cel mai important este că mă întorc în Peru. Gândul că îmi voi vedea mama din nou, îmi dă fericire şi uit de supărare", a declarat Rueda, pentru IPD, citat de publimetro.pe.

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: volei 

viewscnt
Articole similare