Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Apel disperat din Serie B: "Nu avem toţi salariul lui Cristiano!". În Germania, gest de Champions League al echipelor mari

Apel disperat din Serie B: "Nu avem toţi salariul lui Cristiano!". În Germania, gest de Champions League al echipelor mari

Diverse

Comentarii

Fotbaliştii din Serie B se plâng că nu pot trăi dacă li se reduc sau nu li se plătesc salariile

Alberto Paleari, portarul echipei de Serie B Cittadella, a comentat posibilitatea reducerilor salariale. "Dacă nu sunt plătit o lună, dar în următoarea primesc două salarii, sunt de acord. Altfel, sincer, nu. Nu suntem toţi plătiţi precum Cristiano Ronaldo în Serie A. El dacă nu ia două salarii, n-are nici o problemă. La mine, vine proprietarul să îmi ceară chiria. Cred că trebuie să se ia măsuri în funcţie de situaţie", a declarat Paleari.

În Serie B, salariul minim prevăzut de contractul colectiv de muncă pentru un jucător de peste 24 de ani este de 28.640 de euro anual. Aproximativ 11% dintre fotbalişti au însă acest salariu. Cei mai mulţi dintre fotbalişti (41%) încasează 50.000 de euro anual. Cel mai mare salariu din Serie B este încasat de Pablo Gonzalez, de la Novara, 600.000 de euro pe an. În Serie A, doar mai puţin de zece jucători au salarii sub 50.000 de euro pe an, toţi fiind tineri de perspectivă.

Generozitate germană

În Germania, problema salariilor fotbaliştilor în această perioadă de întrerupere provocată de Coronavirus, a fost abordată diferit. Granzii au dat tonul: fotbaliştii de la Bayern Munchen şi de la Borussia Dortmund au anunţat că acceptă reduceri salariale şi au şi contribuit la remunerarea colabroatorilor de la stadion, care şi-au pierdut obiectul muncii cât nu sunt meciuri şi, prin urmare, şi sursa de venit.

Mai mult, primele patru clasate de anul trecut, Bayern, Leipzig, Borussia Dortmund şi Bayer Leverkusen, au anunţat că au strâns 20 de milioane de euro, pe care le pun le dispoziţia cluburilor de Bundesliga şi de 2.Bundesliga aflată în nevoie imediată de bani lichizi. "Este un mesaj de solidaritate, este important ca umărul puternic să îl susţină pe cel slab în aceste momente", a explicat KarHeinz Rummenigge, preşedintele lui Bayern. Banii sunt deja în contul Ligii Germane, care va decide cum îi foloseşte.

Afla mai multe despre: crizacoronavirussalariifotbalisticristiano ronaldo 

viewscnt
Articole similare