Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Apelul disperat al lui Mauricio Pochettino. Meciurile din preliminariile CM îi dau mari bătăi de cap: "Hai să găsim o soluţie"

Apelul disperat al lui Mauricio Pochettino. Meciurile din preliminariile CM îi dau mari bătăi de cap: "Hai să găsim o soluţie"

PSG

Comentarii

Mauricio Pochettino a cerut vineri să găsească o soluţie ''corectă şi echitabilă'' la problemele de sănătate şi logistică ridicate de meciurile echipelor naţionale de la sfârşitul lunii martie, în special în ceea ce priveşte internaţionalii săi sud-americani, printre care şi brazilianul Neymar.

"Este un subiect complicat, care implică în acelaşi timp federaţiile, guvernele şi FIFA, în căutarea unui acord echitabil pentru toţi. Trebuie să găsim cea mai bună soluţie, astfel încât competiţiile să rămână cât mai echilibrate, jucătorii să primească un tratament egal, indiferent de ţara în care joacă.

În această perioadă de pandemie, este un element determinant care va avea un impact asupra rezultatelor. Este, de asemenea, o fereastră internaţională importantă, cu meciuri decisive pentru calificarea la Cupa Mondială 2022", a declarat Pochettino.

Meciurile din luna martie din preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2022, zona America de Sud, sunt sub semnul întrebării deoarece este puţin probabil ca unele cluburi din Europa să-şi pună la dispoziţie jucătorii, pe fondul îngrijorării stârnite de pandemia de Covid-19 şi al restricţiilor de carantină.

Din cauza pandemiei, FIFA şi-a relaxat regulile referitoare la punerea la dispoziţie a fotbaliştilor pentru meciurile echipelor naţionale. Cluburile sunt aşteptate să nu le dea drumul jucătorilor. CONMEBOL doreşte însă ca fotbaliştii să fie puşi la dispoziţie pentru meciurile de pe 25 şi 30 martie, însă nu are opţiuni.

Confederaţia sud-americană nu agreează ideea ca partidele să aibă loc fără jucătorii legitimaţi la echipe din Europa şi nu a luat în calcul disputarea meciurilor în "bule" din Europa. Ea se confruntă şi cu o problemă de calendar, deoarece Copa America este programată în luna iunie în Argentina şi Columbia.

Preliminariile Mondialului din zona sud-americană se vor încheia în martie 2022, fiecare echipă mai având de disputat 14 meciuri, astfel că programul este foarte încărcat.

O soluţie ar fi disputarea meciurilor în perioada premergătoare Copei America, al cărei start este prevăzut pe 11 iunie. Potrivit unei surse, CONMEBOL ar putea cere FIFA să creeze o "fereastră" suplimentară pentru meciurile reprogramate.

Afla mai multe despre: psg 

viewscnt
Articole similare