Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Apelul disperat al lui Sir Alex Ferguson după anunţarea Super Ligii: "Se dă la o parte o istorie de 70 de ani "

Apelul disperat al lui Sir Alex Ferguson după anunţarea Super Ligii: "Se dă la o parte o istorie de 70 de ani "
Comentarii

Fostul manager al echipei Manchester United, Alex Ferguson, dublu câştigător al Ligii Campionilor ca antrenor, consideră că înfiinţarea unei Super Ligi europene dă la o parte o istorie de 70 de ani a fotbalului.

"Discuţia despre o Superligă dă la o parte 70 de ani de fotbal la nivel de cluburi europene. Atât ca jucător al unei echipe provinciale, Dunfermline, în anii 60, cât şi ca manager la Aberdeen, să câştigi Cupa Cupelor, pentru un mic club provincial din Scoţia a fost ca şi cum ai urca Muntele Everest.

Everton cheltuie 500 de milioane de lire sterline pentru a construi un nou stadion cu ambiţia de a juca în Liga Campionilor. Fanii din întreaga lume iubesc competiţia aşa cum este. Pe vremea mea la United, am jucat în patru finale ale Ligii Campionilor şi erau întotdeauna cele mai speciale nopţi. Nu sunt sigur dacă Manchester United este implicat în acest lucru, întrucât nu fac parte din procesul decizional”, a declarat Ferguson pentru Reuters.

Proiectul Superligii europene a fost anunţat oficial, duminică seară, printr-un comunicat oficial al cluburilor fondatoare.

"Douăsprezece dintre cele mai importante cluburi europene anunţă că au ajuns la un acord pentru crearea unei noi competiţii, Super Liga, guvernată de grupările sale sale fondatoare. Cluburile fondatoare speră să se angajeze în discuţii cu UEFA şi FIFA pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru noua ligă şi pentru fotbal în ansamblu”, se arată în comunicat.

Cele 12 cluburi fondatoare sunt AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Bafrcelona, Interazionale Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham.

Preşedintele acestui grup este Florentino Perez, conducătorul de la Real Madrid.

Afla mai multe despre: alex ferguson 

viewscnt
Articole similare