Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Aproape de gafa mileniului! L-a oferit la schimb pe Cristiano Ronaldo, însă clubul a refuzat propunerea. ''Este adevărat!"

Aproape de gafa mileniului! L-a oferit la schimb pe Cristiano Ronaldo, însă clubul a refuzat propunerea. ''Este adevărat!"

Fotbal

Comentarii

Pe 14 iulie 2002, istoria fotbalului s-ar fi putut scrie cu alte litere. Sporting Lisabona avea să propună un schimb antologic, pe care l-ar fi regretat amarnic.

În vara anului 2002, Sporting Lisabona, antrenată atunci de românul Ladislau Boloni, a pus ochii pe un atacant francez, în vârstă de 29 de ani, care avusese un sezon fantastic la Bastia, şi se întorsese la clubul de care aparţinea, Olympique Lyon. Boloni îl ştia foarte bine, deoarece îl antrenase la Nancy, în trecut.

Pentru că nu dispunea de finanţele necesare tranzacţiei, Sporting a propus celor de la Lyon doi jucători la schimb, iar unul dintre ei era Cristiano Ronaldo.

"Este adevărat! După stagiunea mea bună, când m-am întors la Lyon, Laszlo Boloni a vrut să mă cumpere la Sporting Lisabona. Mai aveam un an de contract, aşa că Lyon dorea un transfer definitiv, dar Sporting nu avea bani, aşa că a propus la schimb doi jucători. Unul dintre era Cristiano Ronado", a povestit Tony Vairelles, pentru presa din Franţa.

Din fericire pentru Sporting Lisbona, Olympique Lyon a refuzat oferta portughezilor, iar de acolo, istoria este scrisă cu litere de aur de Cristiano Ronaldo, în tricoul celor de Sporting, Manchester United, Real Madrid sau Juventus Torino.

Iniţial, conducerea celor de la Lyon a negat întâmplarea, însă preşedintele Jean-Michel Aulas a recunoscut, până la urmă, că a fost aproape de a-l aduce pe Cristiano la Lyon.

"Am fost foarte aproape să fiu primul lui preşedinte. L-am cunoscut în timpul unui turneu în Portugalia. Avea 15-16 ani şi era deja foarte puternice", a declarat Aulas, pentru Tuttosport.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare