Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Arbitrii români luaţi în derâdere în străinătate. Ovidiu Haţegan, ţinta principală: „Predispus la gafe! România e un centru de excelenţă în arbitraj?”

Arbitrii români luaţi în derâdere în străinătate. Ovidiu Haţegan, ţinta principală: „Predispus la gafe! România e un centru de excelenţă în arbitraj?”
Comentarii

Martin Samuel (56 de ani), unul dintre cei mai renumiţi ziarişti din presa britanică, a vorbit despre Ovidiu Haţegan, manifestându-şi nemulţumirea faţă de arbitrul român.

Jurnalistul l-a criticat pe Haţegan pentru greşeala pe care a avut-o în meciul Manchester City - Dortmund (scor 2-1).

Martin Samuel, editorialistul lui Daily Mail, de şapte ori ales cel mai bun jurnalist sportiv britanic al anului (de trei ori când scria pentru The Times), s-a întrebat: „Cum să mai primească vreodată arbitrul român predispus la gafe un meci la cel mai înalt nivel?”. Şi a ajuns la concluzia că „Ovidiu Haţegan nu e suficient de bun. La cele mai importante jocuri, ia decizii pripite, impulsive, precum aceea care a trimis Elveţia la Mondial”. 

Şi-a amintit de acel baraj pentru CM 2018, Irlanda de Nord - Elveţia 0-1. „În acea seară, la Belfast, Haţegan a dat penalty împotriva lui Corry Evans la un şut din apropiere. Evans nu se putea da la o parte, mingea lovindu-i spatele, umărul şi poate un pic din braţ. Verdictul lui Haţegan? Penalty! Elveţia a marcat şi s-a calificat cu 1-0 la general în două manşe”.

Şovre, în centrul unui mare scandal

L-a criticat şi pe Octavian Şovre: „Pentru a completa o calamitate de seară, unul dintre asistenţii lui Haţegan a fost văzut cerându-i autograful lui Haaland după meci. Voia să-i semneze cartonaşele galbene şi roşii. Era pentru un gest caritabil, dar tot nepotrivit, în faţa altor jucători. S-a sugerat că Roberto Rosetti, şeful arbitrilor UEFA, va investiga ceea ce a făcut Şovre, dar problema este mai mare, cu siguranţă”.

A legat întregul tablou de ce s-a întâmplat pe 8 decembrie, la Paris. „O brigadă de arbitri români, inclusiv Şovre, a fost implicată într-o controversă prostească legată de rasă la PSG - Başakşehir”. Şi Samuel a conchis: „Cu doi oficiali, Haţegan şi Istvan Kovacs, conducând la cel mai înalt nivel UEFA, cineva şi-ar fi putut imagina că România era un centru de excelenţă în arbitraj. Poate că nu”.

 

Afla mai multe despre: ovidiu hateganoctavian sovrearbitraj 

viewscnt
Articole similare