Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Arbitrul care l-a iritat pe Gică Hagi în FCSB - Farul 2-0: "VAR nu mi se pare o idee bună. Greşelile de arbitraj sunt sarea şi piperul fotbalului"

Arbitrul care l-a iritat pe Gică Hagi în FCSB - Farul 2-0: "VAR nu mi se pare o idee bună. Greşelile de arbitraj sunt sarea şi piperul fotbalului"

Superliga

Comentarii

Centralul care a greşit în FCSB - Farul 2-0, Lucian Rusandu, avea o părere negativă despre implementarea VAR în trecut. În plus, el susţinea că "greşelile de arbitraj sunt sarea şi piperul fotbalului".

Ce spunea în trecut Lucian Rusandu

Lucian Rusandu l-a enervat pe Gică Hagi pentru anumite decizii luate de la centru în înfrângerea Farului cu FCSB, scor 2-0. El i-a arătat lui Dussaut două cartonaşe galbene după faulturi consecutive în aceeaşi fază, iar Constantin Zotta a anunţat că arbitrul nu a dictat un penalty în favoarea constănţenilor. 

În 2013, Lucian Rusandu oferea un interviu pentru Covasnamedia.ro în care se poziţiona împotriva aducerii arbitrilor străini în Liga 1, dar şi împotriva arbitrajului video. 

"Cred că avem destui arbitri foarte valoroşi în ţară, aşadar nu văd rostul aducerii arbitrilor străini. Nu sunt eu în măsură să compar evoluţia noastră, a românilor, cu cea a străinilor, dar cred că avem mulţi arbitri care sunt mult mai valoroşi decât cei aduşi de afară. În afară de liniştea de după meci nu cred că au venit cu nimic în plus. Când spun linişte, mă gândesc la faptul că ei după meci se urcă în avion, pleacă şi nu aud şi nu văd cum după un meci important două săptămâni se discută despre ei la televizor", a declarat arbitrul pentru sursa citată. 

Lucian Rusandu se poziţiona şi împotriva VAR în urmă cu nouă ani. Sistemul va fi implementat în următoarele luni şi în Liga 1. 

"Nu mi se pare o idee bună, cred că prin această metodă s-ar pierde mult din farmecul partidelor. Ne-ar ajuta poate în situaţii în care mingea a trecut sau nu de linia porţii, dar în situaţii care se pot interpreta nu cred că ne-ar ajuta pentru că ar fi mai multe păreri şi cine are o competenţă mai mare de a decide, decât arbitrul? E drept că arbitrul mai greşeşte, este imposibil să vezi fiecare unghi, iar câteodată evenimentele se petrec atât de repede încât ochiul uman nici nu poate percepe ceea ce se întâmplă. De exemplu, e de ajuns să clipeşti şi mingea poate trece de linia porţii, sau nu. Aceste lucruri fac parte din fotbal, din acest fenomen întreg.

Cred că greşelile de arbitraj sunt sarea şi piperul fotbalului, aşadar reluarea ar strica acest farmec. Mi se par însă extrem de utili acei arbitri de poartă, care au fost folosiţi la Euro.

Conducătorii, jucătorii, dar şi spectatorii văd în noi un punct negru care strică jocul. Din punctul meu de vedere însă, dacă noi n-am fi şi n-am reuşi să ţinem în frâu jocul, s-ar bate între ei. Aşa ajungem să fim urâţi, dar înainte şi după joc respectaţi. Din fericire nu m-am întâlnit cu situaţii excepţionale, dar vă pot spune că atunci când sunt pe teren sunt atât de concentrat încât nu aud înjurăturile ce vin din stadion. Sprijinul familiei este foarte important, trebuie să aibă fiecare ceva de unde să îşi reîncarce puterile, iar eu mă bucur de sprijinul familiei care mă ajută foarte mult", a mai spus Rusandu. 

Afla mai multe despre: lucian rusandufcsb farulgica hagi 

viewscnt
Articole similare