Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Are 70 de ani şi e chemat de urgenţă să promoveze echipa. Horst Hrubesch a semnat cu Hamburg

Are 70 de ani şi e chemat de urgenţă să promoveze echipa. Horst Hrubesch a semnat cu Hamburg
Comentarii

Horst Hrubesch, fostă glorie a Hamburgului din anii 80, a fost numit, luni, antrenor interimar până la sfârşitul sezonului, în speranţa de a reuşi in extremis să readucă echipa în Bundesliga, după trei ani petrecuţi în liga a doua.

Cu trei etape înainte de finalul campionatului, conducătorii lui Hamburg au anunţat oficial demiterea antrenorului Daniel Thioune şi înlocuirea acestuia de către Hrubesch, campion european în 1980 şi vicecampion mondial în 1982, acum în vârstă de 70 de ani, fost antrenor la centrul de tineret.

Hamburger SV a înregistrat cinci meciuri consecutive fără victorie (trei egaluri şi două înfrângeri) în ultimele etape şi este doar pe locul 3, de baraj, la cinci puncte de Greuther Furth, de pe locul doi, care duce direct în Bundesliga.

Holstein Kiel, de pe locul 4, care nu asigură nimic pentru promovare, are doua puncte mai puţine ca HSV, dar şi trei jocuri mai puţin disputate.

"Din păcate, echipa a jucat adesea sub nivelul ei în ultimele meciuri. Are o altă calitate decât aceea pe care acum trebuie să o arătăm pe teren, în meciurile care ne-au rămas", a spus Hrubesch.

Horst Hrubesch a fost căpitanul lui Hamburg, echipă care a câştigat, în 1983, Cupa Campionilor Europeni (devenită ulterior Liga Campionilor), după ce a învins-o în finală, cu 1-0, pe Juventus Torino.

Fostul atacant a părăsit echipa din Hamburg în 1983 pentru Standard Liege şi nu a jucat în "dubla" cu Dinamo Bucureşti, din toamna aceluiaşi an (calificare Dinamo în sferturi, după 3-0 şi 2-3).

Ca antrenor, Hrubesch a pregătit echipe ca Wolfsburg, Swarovski Tirol, Hansa Rostok, Dinamo Dresda, Austria Viena, Samsunspor, dar şi naţionalele Germaniei under 21 şi olimpică, precum şi naţionala feminină.

Afla mai multe despre: hamburg 

viewscnt
Articole similare