Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Argentinianul Nestor Pitana va arbitra finala Franţa - Croaţia. Iranianul Alireza Faghani are finala mică

Argentinianul Nestor Pitana va arbitra finala Franţa - Croaţia. Iranianul Alireza Faghani are finala mică

Cupa Mondială

Comentarii

Argentinianul Nestor Pitana a fost desemnat arbitrul finalei Cupei Mondiale 2018, în care se vor înfrunta selecţionatele Franţei şi Croaţiei, duminică seara, pe stadionul Lujniki din Moscova, a anunţat Federaţia internaţională de fotbal (FIFA).

Pitana (43 ani), care a condus şi partida de deschidere a CM 2018, dintre Rusia şi Arabia Saudită (5-0), va fi ajutat la cele două linii de compatrioţii săi Hernan Maidana şi Juan Pablo Belatti, în timp ce al patrulea arbitru va fi olandezul Bjorn Kuipers. Asistent de rezervă a fost desemnat un alt olandez, Erwin Zeinstra.

Nestor Pitana i-a mai arbitrat pe francezi la competiţia din Rusia, cu ocazia meciului din sferturile de finală împotriva Uruguayului, câştigat de "Les Bleus" cu 2-0. De asemenea, el s-a mai aflat la centru la meciurile Suedia - Mexic (3-0), din faza grupelor, şi Croaţia - Danemarca (3-2 după loviturile de departajare), din optimile de finală.

În urmă cu patru ani, la Mondialul din Brazilia, Pitana a condus patru partide, între care şi Germania - Franţa (1-0), din sferturile de finală.



Arbitrul argentinian va egala duminică recordul compatriotului său Horacio Elizondo, care a condus la rândul său cinci partide la Cupa Mondială din 2006, între care meciul inaugural şi finala Italia - Franţa, în cursul căreia l-a eliminat pe francezul Zinedine Zidane după lovitura cu capul aplicată italianului Marco Materazzi, precizează agenţia EFE.

Meciul pentru stabilirea ocupantei locului 3 la CM 2018, dintre Belgia şi Anglia, programat sâmbătă la Sankt Petersburg, va fi arbitrat de iranianul Alireza Faghani, asistat de compatrioţii săi Reza Sokhandan şi Mohammadreza Mansouri. Senegalezul Malang Diedhiou va fi al patrulea arbitru.

Afla mai multe despre: campionatul mondial 

viewscnt
Articole similare