Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Arlauskis confirmă în presa din Lituania retragerea din naţională. Ce spune despre CFR şi ce decizie a luat în privinţa viitorului său

Arlauskis confirmă în presa din Lituania retragerea din naţională. Ce spune despre CFR şi ce decizie a luat în privinţa viitorului său

CFR Cluj

Comentarii

Giedrius Arlauskis a vorbit după mult timp cu presa din ţara sa. A făcut-o înainte de partida Lituaniei de la Ploieşti cu România. Portarul de la CFR Cluj a atacat mai multe subiecte în interviul acordat jurnalistului Marius Bagdonas de la 15min.lt.

Arlauskis se declară mulţumit de ceea ce trăieşte acum în România: ”Financiar e totul ok aici, clubul e stabil la acest capitol. Ne propunem doar primul loc şi facem tot ce depinde de noi pentru a câştiga campionatul. O clasare pe poziţia a doua ar fi un eşec pentru CFR Cluj” spune Arlauskis în presa din Lituania.

Aflat la cea de-a treia experienţă în fotbalul românesc, Arlauskis explică ce a găsit schimbat atunci când s-a întors în Liga 1: ”Când am jucat prima dată în România, echipele aveau bugete mai mari. Acum, majoritatea echipelor şi-au redus bugetele şi s-au adaptat situaţiei. Se acordă mai multă atenţie tinerilor. Aş spune totuşi că dacă aş compara cu perioada când am revenit la Steaua în 2014-2015, nivelul financiar a mai crescut între timp” explică portarul lituanian pentru 15min.lt

În schimb, Giedrius este convins că mai poate prinde un transfer într-un campionat puternic, chiar dacă recunoaşte că se simte bine la CFR: ”Mă simt foarte bine în România, relaţia cu oficialii clubului este bună, îmi place viaţa de aici. Mai am contract cu CFR, dar cred că mai pot prinde un contract la un club important din Europa”

Despre concurenţa cu fostul portar de la Real Madrid, Jesus Fernandez, Arlauskis spune: ”E o concurenţă benefică, pentru că te ajută să nu te culci pe o ureche şi să crezi că eşti titular de drept. Mie mi-a plăcut mereu concurenţa, mai ales dacă este vorba despre o competiţie sănătoasă. Acum mă simt puternic, am mare încredere în mine şi primesc sprijinul echipei şi al clubului. Am o relaţie foarte bună şi cu antrenorul Conceicao. Atât timp cât eşti profesionist şi îţi respecţi munca toată lumea e mulţumită”

Arlauskis confirimă retragerea din echipa reprezentativă şi spune că nu se gândeşte să revină la echipa naţională a Lituaniei: ”I-am transmis selecţionerului că vreau să mă concentrez pe cariera mea la echipa de club. Am de asemenea o familie care e foarte importantă pentru mine. Am decis să mă retrag şi cred că aşa e cel mai bine pentru toată lumea. Nu m-aş întoarce. Poate eventual dacă se schimbă puţin atitudinea în Lituania...atitudinea în general faţă de oameni. Aşa cum am spus şi mai devreme...sunt profesionist şi aştept să fiu tratat la fel”

Unde vede Arlauskis meciul România - Lituania: ”Acasă, în linişte. Este un meci fără spectatori”. Dar...poate Lituania să pună probleme României? Arlauskis răspunde direct: ”Nu!”

  • 23 de selecţii are Arlauskis în naţionala Lituaniei
  • 2008 este anul în care a debutat în echipa reprezentativă
  • Siaulai, Unirea Urziceni, Rubin, FCSB, Watford, Espanyol şi CFR sunt echipele la care a evoluat în cariera sa

Afla mai multe despre: giedrius arlauskiscfr clujnaţionala lituaniei 

viewscnt
Articole similare