Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Armenia mizează pe un jucător născut în Argentina! Fotbalistul este coleg cu Alexandru Măţan în MLS

Armenia mizează pe un jucător născut în Argentina! Fotbalistul este coleg cu Alexandru Măţan în MLS
Comentarii

România va juca unul dintre cele mai importante meciuri din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2022, contra Armeniei, luni, de la ora 21:45.

Armenii au o surpriză pentru Mirel Rădoi, fiind vorba despre un jucător naturalizat. Lucas Zelarayan este un fotbalist în vârstă de 29 de ani, care evoluează pe postul de mijlocaş ofensiv.

El a fost convocat pentru prima dată la naţionala Armeniei, deşi nu fusese niciodată în această ţară. Fotbalistul s-a născut la Cordoba, dar nu a jucat niciun meci pentru naţionala de seniori a Argentinei. 

“Nu am luat o decizie în pripă, m-am gândit mult când mi s-a propus să joc pentru naţionala Armeniei. Am vorbit cu preşedintele federaţiei şi cu Caparros de anul trecut. Ei mi-au explicat ce planuri au. Mi-am dat seama că este un proiect ambiţios şi acum vreau să fac parte din el şi să am mari realizări.

”Ştiu despre originile mele, dar nu am fost în contact cu comunitatea armeană din Argentina!”

Ştiu despre originile mele, dar nu am fost în contact cu comunitatea armeană din Argentina. Dar m-am sfătuit cu familia şi, în septembrie, am acceptat să îmbrac tricoul naţionalei Armeniei”, a spus Zelarayan, într-un interviu pe site-ul federaţiei armene.

Zelarayan are origini armene, iar venirea unui selecţioner spaniol la naţională a cântărit în decizia lui finală. Fotbalistul este coechipier cu Alexandru Măţan la Columbus Crew. În 2020 a câştigat titlul de campion, a fost în MLS All-Star team în 2021, fiind cel mai bun debutant în liga nord-americană. 

Fotbalistul execută foarte bine loviturile libere, având 5 reuşite în acest sezon din faze fixe.

Afla mai multe despre: românia-armenia-campionatul mondial 

viewscnt
Articole similare