Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Aroganţă sau neputinţă? FRF a ”uitat” de puştiul Barcelonei: ”Au fost depuse actele acum un an!” | EXCLUSIV

Aroganţă sau neputinţă? FRF a ”uitat” de puştiul Barcelonei: ”Au fost depuse actele acum un an!” | EXCLUSIV

Fotbal

Comentarii

Leo Saca (16 ani), fotbalist care se antrenează cu Barcelona B, a renunţat la naţionalele de juniori ale României şi a bifat prima sa prezenţă în naţionala de tineret a Moldovei.

Schimbarea opţiunii internaţionale nu este una întâmplătoare. Din informaţiile Orange Sport, există anumite probleme de ordin legislativ cu privire la eligibilitatea lui Leo Saca pentru naţionala România.

FRF, niciun răspuns pentru Leo Saca

În acest sens, familia fotbalistului a trimis încă de acum un an toate actele pentru ca Federaţia Română de Fotbal să întocmească dosarul şi să-l trimită la FIFA pentru a se obţine ”undă verde”.

Au trecut zilele, însă jucătorul nu a mai primit nicio veste din partea Federaţiei Române de Fotbal. Nici măcar dacă a fost sau nu făcut acel demers.

Aşadar, se pune întrebarea dacă Leo Saca, unul dintre cei mai apreciaţi jucători tineri jucători de la ”La Masia”, s-a aflat sau nu printre priorităţile Federaţiei Române de Fotbal.

Contactat recent de către Orange Sport, directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, a declarat că nu cunoaşte foarte multe amănunte despre situaţia lui Leo Saca, însă ştie că erau anumite probleme cu actele, cu dreptul său de a juca pentru naţionala României.

Nu s-a întâmplat nimic în ultimul an, iar Leo Saca a răspuns pozitiv convocării la naţionala U21 a Moldovei, pentru ”dubla” cu Suedia şi Macedonia de Nord.

Fundaşul de 16 ani a fost utilizat în ultimele 10 minute ale confruntării cu Suedia, în înfrângerea scor 0-4.

S-a simţit foarte bine în meciul cu Suedia. Nu s-a văzut diferenţa de vârstă între el şi adversari. Nu am vorbit deloc despre naţionala României”, a afirmat un apropiat al jucătorului.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla pe viitor, dacă fotbalistul va reprezenta Moldova şi la seniori sau FRF se va replia pe ”ultima sută de metri” şi va rezolva problema actelor, înainte de a repeta situaţiile altor tineri pe care îi regretă acum, cum ar fi Daniel Boloca, Flavius Daniliuc sau Ajdin Hrustic.

Cine este Leonard Saca?

Leonard Saca este un puşti de 16 ani născut în Republica Moldova, la Ialoveni, dar care a ales să reprezinte România la nivel internaţional.

Evoluează pe postul de fundaş central, dar o poate face foarte bine şi ca fundaş stânga sau mijlocaş la închidere.

Şi-a început cariera la Zimbru Chişinău, însă la scurt timp a luat drumul Spaniei, unde a evoluat pentru juniorii celor de la Cerdanyola şi CF Damm.

  • În 2019, Leo Saca a fost observat de către scouterii celor de la Espanyol şi transferat în regim de urgenţă.

După un singur sezon la Espanyol, Saca a reuşit să se transfere la Barcelona, chiar dacă mai era dorit de Atletico Madrid şi Sevilla, iar în ultimii trei ani progresul său a fost unul fantastic.

A evoluat pentru grupele U14, U15, U16 şi U18 ale catalanilor, iar din această vară se antrenează cu Barcelona B, fiind foarte apreciat de către Rafael Marquez.

Afla mai multe despre: leo sacabarcelonamihai stoichitarazvan burleanumoldova 

viewscnt
Articole similare