Experiențe împreună.
You are here:

Arsene Wenger revoluţionează fotbalul mondial. Propunerea inedită a fostului manager de la Arsenal pentru calendarul competiţional

Arsene Wenger revoluţionează fotbalul mondial. Propunerea inedită a fostului manager de la Arsenal pentru calendarul competiţional
Comentarii

Calendarul competiţional al fotbalului este în centrul atenţiei de câteva luni, mai ales în Europa, unde mulţi jucători şi antrenori s-au plâns de cât de aglomerat a fost sezonul recent încheiat.

Arsene Wenger, în calitate de director în cadrul FIFA cu atribuţii în dezvoltarea fotbalului, are sarcina de a studia acest subiect, iar prioritatea forului continental este reducerea numărului de meciuri.

"Este foarte important, pentru că vedem în ce stare se află jucătorii. Pledez pentru o singură fereastră internaţională sau maximum două, în loc de cinci, astăzi. Ca echipele naţionale să se reunească în octombrie, să joace şapte meciuri de calificare într-o lună, apoi turneul final în iunie.

Asta ar însemna mai puţine călătorii pentru jucători şi mai multă claritate, continuitate pentru toţi cei implicaţi, cu un risc mai mic de accidentare", a spus fostul manager al lui Arsenal.

Această propunere se bazează pe un exemplu concret, cel al lui Robert Lewandowski.

"Am simţit întotdeauna că a avea mai multe perioade (n.r. - pentru meciuri internaţionale), dar mai scurte nu a fost în favoarea jucătorilor. Sunt mereu momente de incertitudine. Este suficient să te uiţi la sezonul trecut. Robert Lewandowski s-a accidentat la echipa naţională în cea mai importantă perioadă pentru clubul său şi a ratat sferturile de finală ale Ligii Campionilor, în care Bayern a jucat împotriva lui PSG. În plus, fanii preferă mai mult să urmărească meciuri în care miza este mare", a continuat Wenger.

Mai multe jocuri cu echipe mari, mai multe meciuri eliminatorii, mai puţine partide de calificare: aşa se poate rezuma gândirea lui Wenger. Nu se aşteaptă modificări în aceste sens până în 2024, conform fostului antrenor, deoarece programul pentru următoarele competiţii este deja stabilit.

Cu toate acestea, el a schiţat cum ar putea arăta programul în viitor. "Cupa Mondială 2026 în Statele Unite, Mexic şi Canada; un turneu final al Campionatului European şi celelalte competiţii continentale în 2027; o altă Cupă Mondială în 2028 şi aşa mai departe", a dezvăluit Wenger.

viewscnt
Articole similare