Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Aryna Sabalenka, noul lider WTA: ”Nu am vrut să devin numărul unu aşa”

Aryna Sabalenka, noul lider WTA: ”Nu am vrut să devin numărul unu aşa”

Tenis

Comentarii

Bielorusa Aryna Sabalenka (25 de ani) va deveni, în premieră, la începutul săptămânii viitoare, noul lider WTA, indiferent de ce se va întâmpla la US Open în continuare.

Aryna a profitat de faptul că liderul WTA actutal, Iga Swiatek, cea care este şi câştigătoarea en-titre,  a fost învinsă, luni dimineaţă, de letona Jelena Ostapenko.

Ostapenko, locul 21 mondial şi favorită 20, s-a impus cu scorul de 3-6, 6-3, 6-1, după un meci care a durat o oră şi 48 de minute.

Sabalenka ar fi preferat să devină lider WTA într-un alt mod

Aryna Sabalenka nu a urmărit până la capăt meciul dintre Iga Swiatek şi Jelena Ostapenko, în urma căruia a devenit noul lider mondial, şi a aflat rezultatul luni dimineaţa, când s-a trezit. Ea şi-ar fi dorit să ajungă lider WTA după un meci direct cu poloneza Swiatek.

"Eram pe punctul de a mă culca în setul doi, dar a fost un meci foarte interesant de urmărit. Am mai urmărit câteva game-uri pentru a vedea cum merg lucrurile. Apoi am decis că nu voi urmări meciul până la capăt, aşa că m-am dus la culcare. Eram foarte curioasă, dar m-am forţat să nu mă uit la scor.

Ştiu că, dacă aş fi văzut rezultatul ieri (duminică - n.r.), mi-ar fi fost foarte greu să dorm. Am aflat în această dimineaţă. Mi-am deschis telefonul şi eram în modul "Băieţi, am un meci de jucat".  Ca să fiu sinceră, nu am vrut ca ea (n.r. - Iga) să piardă. Nu am vrut să devin numărul 1 aşa. Am vrut o luptă directă (n.r. - dacă ar fi ajuns în finală, ambele jucătoare ar fi jucat pentru locul 1, dar şi pentru titlu)", a declarat Sabalenka.

Afla mai multe despre: iga swiatekaryna sabalenkaus open 

viewscnt
Articole similare