Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Aşa arată unsprezecele ideal al celor mai bune achiziţii făcute în perioada de transferuri de iarnă

Aşa arată unsprezecele ideal al celor mai bune achiziţii făcute în perioada de transferuri de iarnăgalerie foto
Comentarii

Am alcătuit un prim XI cu cele mai bune mutări efectuate în perioada de transferuri tocmai trecută. Mutările pot fi considerate de succes datorită sumei mici de transfer, potenţialului jucătroului sau impactului instant pe care îl poate avea jucătorul transferat asupra clubului căruia i se alătură. Formaţia în care aceştia vor fi plasaţi este un 4-3-3 ofensiv.

Portar: Matthew Ryan (Brighton-Arsenal), cota transfermarkt 8 milioane de euro- Împreumut

Perioada de transferuri din iarnă aproape niciodată nu oferă mutări interesante pentru portari. Majoritatea cluburilor refuză să îşi vândă titularul dintre bare în mijlocul sezonului. Arsenal, însă, a reuşit transferul lui Matty Ryan, de la Brighton. Australianul vine într-un împrumut de 6 luni. Jucătorul de 28 de ani ajunge la echipă ca rezerva lui Bernd Leno, titular indisputabil în poarta ”tunarilor”. Neamţul însă a fost indisponibil de câteva ori pe parcursul sezonului, iar rezerva Alex Runarsson nu este la nivelul cerut în Premier League.  Mai mult decât orice, Arsenal a reuşit capturarea unei rezerve solide ce va ajuta mult echipa când Leno nu va putea juca.

Fundaş dreapta: Jeremie Frimpong (Celtic- Bayer Leverkusen), cota transfermarkt 4 milioane de euro- 11 milioane de euro

Pe poziţia de fundaş dreapta se află tânărul Jeremie Frimpong. Olandezul de doar 20 vine pe BayArena din Scoţia şi se anunţă un jucător de mare perspectivă. Crescut în academia lui Manchester City, Frimpong a plecat la Celtic cu dorinţa de a juca cât mai multe minute. La Glasgow, fundaşul s-a dezvoltat într-unul dintre cele mai promiţatoare talente ale campionatului. Rapid şi cu un randament ofensiv la fel de bun ca cel defensiv, Frimpong este arhetipul unui fundaş lateral modern. Suma de 11 milioane plătită de Leverkusen va părea un chilipir până la plecarea acestuia din Germania.

Fundaş central: Fikayo Tomori (Chelsea- AC Milan), cota transfermarkt 17 milioane de euro- Împrumut

Primul dintre cei doi fundaşi centrali este englezul Tomori, ce părăseşte Stamford Bridge pentru San Siro într-o mutare ce a dezamăgit mare parte dintre fanii ”albaştrilor”. După ce sezonul trecut Tomori a reuşit să ajungă în prima echipa a lui Chelsea şi să aibă câteva prestaţii impresionante, sezonul acesta nu a decurs conform planului. Ajuns în periferia echipei, după venirea lui Thiago Silva, jucătroul de 23 de ani nu a mai reuşit să prindă minute şi a cerut să fie împrumutat. Desigur, această cerere a fost rezonabilă şi i s-a aprobat. Însă, detaliul ce a înfuriat ”fanbase-ul” englezilor este prezenţa unei opţiuni de cumpărare în înţelegerea cu Milan. Un jucător tânăr, talentat şi mai ales local ar fi fost foarte important pentru Chelsea şi este încă neclar dacă acesta va reveni pe Bridge la finalul sezonului. De cealaltă parte, AC Milan a reuşit un transfer incredibil, iar cu acea obligaţie fiind zvonită a fi undeva la 27 de milioane de euro ar putea să o ”jefuiască” pe Chelsea de unul dintre cei mai promiţători tineri fundaşi din fotbalul englez.

Fundaş central: Ozan Kabak (Schalke- Liverpool), cota transfermarkt 25 de milioane de euro- Împrumut 1,1 milioane de euro

Al doilea fundaş central este de asemenea un tânăr ce se alătură noii echipe într-un împrumut iniţial. Kabak părăseşte formaţia de pe ultimul loc din Germania pentru actuala campioană a Angliei. În vârstă de doar 20 de ani, turcul a făcut parte din cea mai slabă defensivă din Bundesliga din acest sezon. Însă, el nu poate fi învinuit pentru aceasta, iar prestaţiile sale au fost cel puţin încurajatoare. Liverpool trece printr-o criză a accidentărilor la fundaş central, iar Kabak a fost adus cu scopul de a fi aproape instant aruncat în primul 11. ”Cormoranii” au o opţiune de a definitiva transferul în vară pentru o sumă de puţin peste 20 de milioane, pe lângă cea plătită iniţial. Însuşi jucătorul a glumit că acest transfer este ”try before you buy”.

Fundaş stânga: Sead Kolasinac (Arsenal- Schalke), cota transfermarkt 8 milioane de euro- Împrumut

În partea stângă a defensivei se află bosniacul Kolasinac. Jucătorul de 27 de ani o părăseşte pe Arsenal, nereuşind să prindă echipa constant de la venirea lui Arteta. Acesta merge la Gelsenkirchen pentru a o ajuta pe Schalke să se salveze de la retrogradare. Kolasinac se întoarce, practic, la echipa pe care a părăsit-o pentru a semna cu Arsenal. După 31 de meciuri fără victorie, ”albaştrii roiali” au reuşit, în sfârşit, să câştige, în Ianuarie. Aceştia speră că noile transferuri vor ajuta să ridice echipa în afara zonei retrogradării.

Mijlocaş central: Martin Odegaard (Real Madrid- Schalke), cota transfermarkt 40 de milioane de euro- împrumut

Probabil cel mai valoros jucător ce a schimbat echipa în această iarnă este Marten Odegaard. Tânărul norvegian a avut un sezon 2019/2020 impresionant la Sociedad, unde a fost împrumutat. Păstrat la echipa principală a ”galacticilor” în acest sezon, Odegaard nu a prins minutele dorite. Astfel, acesta a ales să vină la Arsenal pentru a îşi continua dezvoltarea. Ajuns la Real de la doar 16 ani, Odegaard a jucat la a doua echipă a ”los blancos” şi la Vitesse şi Heerenveen, sub formă de împrumut, înainte de schimbarea la Sociedad. Se speră ca norvegianul să îşi îndeplinească potenţialul arătat mai devreme în carieră, dar tânărul va avea nevoie să se stabilească undeva pentru aceasta. Dacă asta se va întâmpla la Real sau altundeva este încă neclar, dar, deocamdată, fanii Premier league pot fi entuziasmaţi să îl urmărească pe internaţionalul norvegian. 

Mijlocaş central: Dominic Szoboszlai (RB Salzburg- RB Leipzig), cota transfermarkt 25 de milioane de euro- 20 de milioane de euro

Încă o speranţă a fotbalului european, Dominic Szoboszlai a schimbat echipa Red Bull din Salzburg pentru cea din Leipzig în această iarnă. În vârsă de doar 20 de ani, maghiarul a strălucit de când a sosit în Austria. Acesta a reuşit 4 goluri şi 8 pase decisive în doar 12 meciuri în această stagiune, în Bundesliga austriacă. Astfel, proprietarii cluburuilor au decis că tânărul este pregătit pentru noul pas şi au ales să îl relocheze în Germania. Leipzig are o reputaţie pentru favorarea juniorilor şi pare locul perfect pentru dezvoltarea acestuia. Mai mult, Julian Nagelsmann este unul dintre cei mai tineri şi promiţători antrenori din fotbalul mondial, iar dacă Leipzig ar reuşi să păstreze toate talentele pe care le are acum ar putea pune o problemă Bayern-ului în sezoanele ce urmează.

Mijlocaş central ofensiv: Alejandro ”Papu” Gomez (Atlanta-Sevilla), cota transfermarkt 15 milioane de euro- 5,5 milioane de euro

Completând trioul ofensiv de la mijlocul terenului este veteranul argentinian Papu Gomez. După deteriorarea relaţiei sale cu antrenorul Gian Piero Gasperini, legenda Atalantei a fost nevoit să părăsească formaţia din Bergamo. 59 de goluri şi 71 de pase decisive a reuţi argentinianul în 252 de meciuri pentru Atlanta. În schimb, Sevilla pare să profite de acest necaz al italienilor şi reuşeşte să aducă un jucător ce încă are multe de oferit. Gomez a fost un talisman al echipei sale în ultimii 6 ani şi jumătate şi este cu adevărat trist că povestea dintre jucător şi club se termină în acest fel.

Aripă dreapta: Moussa Dembele (Lyon-Atletico Madrid), cota transfermarkt 30 milioane de euro- Împrumut 1,5 milioane de euro

Pe partea dreaptă, în afara poziţiei preferate, se află Moussa Dembele. Atacantul francez o părăseşte pe Lyon după ce Rudi Garcia a ales să îl folosească ca o rezervă de impact în loc de titular, cum ar fi dorit. Este de neînţeles, însă, de ce Dembele a ales-o pe Atletico. Suarez  va fi în faţa lui pe lista preferinţelor antrenorului, în poziţia sa. Însă, venit sub formă de împrumut mai întâi, Dembele are şansa să îl convingă pe Simeone că merită să conducă linia ofensivă a lui Atletico, dacă nu acum, măcar în viitor. Pentru ”los colchoneros” în schimb, mutarea are sens după plecarea lui Diego Costa. Simeone avea nevoie de un atacant şi a reuşit să punp mâna pe un jucător foarte talentat. Rămâne de văzut, însă,  dacă tehnicianul argentinian este omul potrivit să deblocheze potenţialul francezului.

Atacant central: Luka Jovic (Real Madrid- Eintracht Frankfurt), cota transfermarkt 20 de milioane de euro- Împrumut

Vârful acestei echipe este un jucător ce avea disperată nevoie de o schimbare- Luka Jovic. Ajuns pe Bernabeu, aşteptări mari au fost puse pe tânărul sârb încă de la început. Acesta nu a reuşit să confime, iar în ultimele meciuri pentru club arăta complet părăsit de încredere. Jovic revine acum, însă, la echipa unde şi-a făcut numele. Acesta a debutat cu 2 goluri la revenirea în Germania şi este aşteptat să o ajute pe Frankfurt în lupa pentru locurile de Liga Campionilor. Dacă atacantul îşi va recaptura forma precedentă venirii la Real, va reuşi să îşi recapete încrederea cu sigur. Atunci, sârbul va avea o decizie de făcut- unde va alege să îşi continue cariera. Nu oricine este făcut pentru a juca pentru Real, iar Jovic ar putea avea o carieră foarte de succes departe de Bernabeu.

Aripă stânga: Said Benrahma (Brentford- West Ham), cota transfermarkt 22 milioane de euro- 23 milioane de euro

Ajuns pe London Stadium din vară sub formă de împrumut, transferul lui Said Benrahma a fost definitivat luna trecută. În Premier League este un număr limită de jucători ce pot fi aduşi sub formă de împrumut, iar formaţia londoneză o atinsese. Astfel, West Ham a grăbit cu câteva luni acest transfer pentru a îl putea aduce sub formă de împrumut pe Jese Lingard. oricum, asta îl face eligibil pe Benrahma pentru această listă, iar algerianul merită să fie inclus. Un jucător de viteză, Benrahma a avut 2 sezoane impresionante în Championship, pentru Brentford, după venirea din Franţa. Acesta a ales să plece după ce Brentford a pierdut playoff-ul de promovare în Premier League, spre norocul lui West Ham. Algerianul nu a reuşit încă să marcheze în Premier League, însă, o perioadă de acomodare este necesară pentru trecerea din liga a 2-a în liga 1 din Anglia.

sursă foto: buildlineup.com

Articol publicat de: Radu Secoşan

Afla mai multe despre: transferuri 

viewscnt
Articole similare