Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Asistenţă record la meciul demonstrativ dintre Federer şi Nadal care a avut loc la Cape Town

Asistenţă record la meciul demonstrativ dintre Federer şi Nadal care a avut loc la Cape Town

Tenis

Comentarii

Elveţianul Roger Federer, locul 3 ATP, şi spaniolul Rafael Nadal, locul 2 ATP, au disputat, vineri, un meci demonstrativ în Africa de Sud, la Cape Town, la care au asistat 51.954 spectatori, un record pentru un meci de tenis. Precedentul record, de 42.517, a fost înregistrat, anul trecut, în Mexic, tot la un demonstrativ jucat de Federer, cu germanul Alexander Zverev.

"The Match in Africa" a fost câştigat de Federer, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3. Cererea de bilete pentru acest eveniment a fost uriaşă, depăşind 200.000.

Partida a avut loc pe zgură, pe un stadion construit pentru Cupa Mondială de fotbal din 2010, iar încasările au fost de 3,5 milioane de dolari (3,2 milioane de euro). Banii vor fi folosiţi de fundaţia lui Roger Federer pentru dezvoltarea tenisului în şase ţări africane, Namibia, Botswana, Malawi, Zambia, Zimbabwe şi Africa de Sud. Acesta a fost al şaselea meci demonstrativ organizat de tenismenul elveţian în acest scop.

În cadrul evenimentului a avut loc şi o partidă de dublu, în care au evoluat pe de o parte Federer şi Bill Gates, fondatorul Microsoft, iar de cealaltă Nadal şi comedianul sud-african Trevor Noah.

Lynette, mama lui Federer, s-a născut în Africa de Sud.

 

Afla mai multe despre: tenis 

viewscnt
Articole similare