Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Asta nu s-ar întâmpla niciodată în România. Ce vor să facă oficialii englezi cu banii primiţi din vânzarea stadionului Wembley

Asta nu s-ar întâmpla niciodată în România. Ce vor să facă oficialii englezi cu banii primiţi din vânzarea stadionului Wembley

Fotbal

Comentarii

Federaţia engleză de fotbal (FA) trebuie să distribuie banii rezultaţi din vânzarea stadionului Wembley cluburilor din Liga Engleză de Fotbal (EFL) şi din Premier League, a declarat directorul executiv al EFL, Shaun Harvey, citat de Reuters.

FA a confirmat luna trecută că sunt în desfăşurare negocieri pentru a vinde stadionul naţional către miliardarul american Shahid Khan, iar presa britanică a scris că valoarea tranzacţiei ar putea ajunge la un miliard de lire sterline (1,36 miliarde dolari).

Harvey consideră că banii din vânzarea arenei ar ajuta la dezvoltarea cluburilor din EFL, care se ocupă de destinele ligii secunde (Championship) şi a ligilor inferioare (League One, League Two).

''Conform mecanismului actual de distribuţie, fotbalul profesionist are dreptul la 50 la sută din banii proveniţi, după ce costurile centrale au fost acoperite. Orice altă abatere de la acest principiu poate fi realizată doar dacă vom fi satisfăcuţi că banii sunt utilizaţi în beneficiul jocului în general în Anglia, incluzând aici cluburile noastre'', a afirmat Harvey pentru Times.

Oficialul de 48 de ani consideră că banii pot fi folosiţi de cluburi pentru a pune bazele unor academii de tineret şi pentru a dezvolta programele comunitare existente deja sau pentru crearea altora.

''Cele 72 de cluburi din EFL şi cele din Premier League fac deja o muncă extraordinară prin programele comunitare şi la nivelul de bază'', a subliniat Harvey.

Presa britanică estimează că federaţia engleză va încasa circa 600 de milioane de lire din vânzarea templului fotbalului din Albion, după achitarea datoriilor sale.

Afla mai multe despre: premier leagueangliawembleystadion 

viewscnt
Articole similare