Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Astăzi se împlinesc 20 de ani de la moartea lui Cătălin Hîldan, ”Unicul căpitan” al lui Dinamo

Astăzi se împlinesc 20 de ani de la moartea lui Cătălin Hîldan, ”Unicul căpitan” al lui Dinamo
Comentarii

5 octombrie 2000. O dată care va rămâne în istoria fotbalului românesc drept una dintre cele mai negre zile. Cătălin Hîldan, căpitanul lui Dinamo, s-a stins din viaţă la numai 24 de ani.

Astăzi, se împlinesc 20 de ani de la tragicul eveniment. ”Unicul căpitan”, aşa cum a rămas în inimile întregii suflări dinamoviste, s-a prăbuşit într-un amical disputat de ”câini” la Olteniţa. Un anevrism cerebral a pus căpăt unei vieţi tinere şi unui fotbalist extrem de promiţător.

La doar 24 de ani, Cătălin Hîldan se putea lăuda deja cu 138 de meciuri în Liga 1 pentru Dinamo şi şase reuşite. Regretabilul an 2000 a fost, de asemenea, şi cel în care trupa din Ştefan cel Mare cucerise eventul în România, cu Hîldan printre artizantii performanţei alb-roşiilor. În plus, mijlocaşul intrase deja în circuitul naţionalei României, unde a strâns 8 selecţii şi a marcat un gol.

Pe lângă valoarea sa incontestabilă ca fotbalist, Cătălin Hîldan a rămas în inimile dinamoviştilor pentru devotamentul său şi spiritul de luptător de care a dat dovadă întotdeauna. Chiar şi în nefasta zi, a demonstrat cu prisosinţă acest fapt. Secundul lui Cornel Dinu, Cornel Ţălnar, îl anunţase că va fi schimbat la pauză. Hîldan s-a opus, a spus că se simte în formă...iar în minutul 74 s-a produs tragedia. Dinamo şi-a pierdut liderul iar România unul dintre cei mai buni şi promiţători fotbalişti!

O rază de lumină rămâne totuşi după această întunecată poveste. Cătălin Hîldan a rămas în istorie ca un simbol al ambiţiei, pe care niciun suporter care se respectă, indiferent de echipa pe care o susţine, nu îşi permite să îi atribuie nimic altceva în afară de stima binemeritată.

Afla mai multe despre: dinamodinamo bucurestiliga 1catalin hildan 

viewscnt
Articole similare