Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Aştept un nou Birtalan în handbalul românesc!” Familia Birtalan, plecăciune în faţa Cristinei Neagu: ”Îi mulţumim că există!”

”Aştept un nou Birtalan în handbalul românesc!” Familia Birtalan, plecăciune în faţa Cristinei Neagu: ”Îi mulţumim că există!”

Handbal

Comentarii

Ştefan Birtalan şi fiul său Ştefan Birtalan Jr au fost invitaţii emisiunii Look Sport LIVE cu Geanina Iacob.

Ştefan Birtalan şi fiul său au întemeiat o şcoală de handbal (HC Ştefan Birtalan) unde micuţii vin cu mare plăcere.

Legenda handbalului românesc, un nume cu rezonanţă în handbalul mondial, multiplu medaliat olimpic si mondial, cu o vastă experienta acumulată de-a lungul timpului, atât ca jucător cât şi ca antrenor, vine prin intermediul acestui proiect în sprijinul activităţii de educare şi instruire a micilor handbalişti din România.

Dublu câştigător al Campionatului Mondial de Handbal cu naţionala României în 1970 şi 1974, dar şi câştigător al Ligii Campionilor cu Steaua în 1977, marele Ştefan Birtalan a vorbit în cadrul emisiunii Look Sport LIVE despre posibilitatea ca handbalul românesc să aibă din nou un jucător de nivelul său:

”Aştept un Birtalan mai bun ca mine. Sportul creşte în intesitate şi dinamică. S-a terminat epoca romantică şi acum totul este mult mai serios. Handbalul este un sport extrem de serios, pe care copiii îl încep la 6 ani. Eu l-am început la 14 ani, nici nu pot să-mi închipui cât de bun aş fi fost. Aştept ca şi hanbdalul masculin să aibă un sportiv care să fie la fel de apreciat şi de iubit precum Cristina Neagu” a mărturisit fostul mare hanbdalist român.

Fiul său, Ştefan Birtalan Jr, cel care se ocupă de Şcoala sportivă întemeiată de familie a făcut şi el, inevitabil trimitere la Cristina Neagu şi importanţa starului echipei naţionale de handbal feminin în sportul românesc:La 12 ani n-aş spune să vină copiii la antrenamente, pentru că, de exemplu, la 11 ani ar mai prinde primul an de juniori patru. Cei care au 11 ani sunt la primul an de juniori 4, la 12 ani e mai greu, pentru că lucrăm pe 4 ani de zile, iar un nou venit ar avea o dificultate să vină din urmă. Îi mulţumim Cristinei Neagu că există! Copiii vin la handbal atunci când văd un model, iar ea reprezintă, fără doar şi poate, un model. Majoritatea copiiilor visează să fie precum Cristina, adică cea mai bună, cei mai buni din lume” a mărturisit Ştefan Birtalan Jr.

”Handbalul nu este un sport scump. Nu se poate compara cu fotbalul sau cu tenisul. Toată lumea îşi poate permite să-şi aducă copilul la handbal. Este important să existe continuitate, noi chiar am pierdut nişte talente, pentru că nu a existat continuitate. Ţine mai mult de disponibilitatea părinţilor, nu neapărat a copiilor. Ei vin cu mare drag la handbal” a mai completat fiul legendarului Ştefan Birtalan. Poţi urmări emisiunea integral aici.

Afla mai multe despre: ştefan birtalanştefan birtalan jrhandbal 

viewscnt
Articole similare