Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Astra - FC Viitorul 1-4. Rezervele lui Gică Hagi se distrează la Giurgiu. Dublă pentru George Ganea, la debutul ca titular

VIDEO | Astra - FC Viitorul 1-4. Rezervele lui Gică Hagi se distrează la Giurgiu. Dublă pentru George Ganea, la debutul ca titular

Superliga

Comentarii

FC Viitorul a învins, luni, în deplasare, cu scorul de 4-1, echipa Astra Giurgiu, în etapa a patra a play-off-ului Ligii 1.

George Ganea (21, 70) a reuşit o dublă la primul meci ca titular la Viitorul, iar Casap (28) şi Eric (60) au înscris şi ei pentru echipa lui Hagi. Unicul gol al gazdelor a fost marcat de Denis Alibec, în minutul 34.

Viitorul speră din nou la podium, după o victorie spectaculoasă cu Astra. George Ganea a deschis scorul la Giurgiu după o combinaţie de efect cu Eric. După numai câteva minute s-a făcut 2-0. Casap a marcat pentru prima oară în acest sezon. Diferenţa de două goluri nu a rezistat însă mult. Alibec a marcat la capătul unei curse de aproape 50 de metri.

Gazdele au primit o lovitură grea chiar înainte de pauză. Pires a văzut al doilea galben şi a fost eliminat. Chiar şi în zece oameni, Astra a început mai bine repriza a doua. Alibec i-a pasat excelent lui Begue, dar francezul a ratat incredibil. Ocazia s-a răzbunat în celălalt careu. Eric a marcat primul său gol în campionat de la revenire. În final, Ganea a făcut dubla, iar Viitorul - Astra s-a terminat 4-1. Victoria îi duce pe puştii lui Hagi la patru puncte de locul 3, ocupat Craiova, chiar înaintea meciului direct din etapa viitoare.

VIDEO | Astra - FC Viitorul 1-4 (D. Alibec 34/G. Ganea 21, 70, Casap 28, Eric 60)
Eliminat: Pires 38

Echipele de start:

  • Astra: Lazar - Butean, Cestor, Crişan, Rudanovic - Pires, Mrzljak, Begue - V. Gheorghe, Alibec, Llullaku
  • Rezerve: Santos, Da Silva, Bejan, Roşu, Biceanu, Balaure, Daogari
  • Viitorul: Tordai - Mladen, Artean, Iacob, Kuipers - Ciobanu, Achim, Casap - Eric, Calcan, George Ganea
  • Rezerve: Cojocaru, Boboc, Leca, Târcoveanu, Ghiţă, Pitu, Munteanu

Final.

Min. 80: Ocazie Viitorul. Alexi Pitu îl găseşte excelent pe Kuipers, care pătrunde în stânga şi scoate pentru Târcoveanu. Apoi, fostul mijlocaş al lui Dinamo preia şi trage pe centrul porţii lui Lazar, care scoate în corner.

Min. 75: Ocazie Astra. Alibec trage puternic din unghi, dar Tordai este atent şi reţine.

Min. 70: GOOOL Viitorul! George Ganea reuşeşte dubla.

Min. 60: GOOOL Viitorul! Eric marchează primul gol în Liga 1 după revenirea la Viitorul. Mijlocaşul brazilian l-a driblat pe Begue la 16 metri de poarta lui Lazar, apoi a şutat plasat cu stângul, iar portarul Astrei a avut o intervenţie slabă şi a scăpat balonul în poartă.

Min. 49: Ocazie Astra. O nouă pătrundere a lui Denis Alibec, în stânga, de unde atacantul Astrei trimite excelent în faţa porţii pentru Begue, dar coechipierul său trimite în portar.

Min. 46: Începe repriza a doua.

Pauză.

Min. 38: Cartonaş roşu Astra! Pires primeşte uşor al doilea galben, după un duel cu Andrei Ciobanu, şi este eliminat.

Min. 34: GOOOL Astra! Denis Alibec marchează cu o execuţie simplă, după o cursă de aproape 50 de metri.

Min. 28: GOOOL Viitorul! Carlo Casap duce scorul la 2-0, cu o lovitură de cap, din centrarea ideală a lui Andrei Ciobanu. Este primul gol înscris de Casap în această ediţie a Ligii 1.

Min. 27: Ocazie Viitorul. Căpitanul Viitorului, Achim, prinde un şut bun din marginea careului de 16 metri, dar Lazar este la post şi scoate în corner.

Min. 21: GOOOL Viitorul! George Ganea, titularizat în premieră de Gică Hagi, deschide scorul după o combinaţie superbă cu Eric.

Min. 15: Ocazie Viitorul. Lazar scoate şutul trimis de Ciobanu.

Min. 7: Ocazie Viitorul. George Ganea reia din prima, din interiorul careului, puţin peste poarta lui Lazar.

Min. 1: A început meciul.


Pe arena Marin Anastasovici din Giurgiu se joacă luni partida dintre Astra şi Viitorul, meci contând pentru play-off-ul Ligii 1, sezonul 2018-2019.

Tehnicianul constănţenilor ştie că partida contra Astrei va fi un test extrem de dificil pentru echipa sa: ”Este un meci cu o echipă care ştie fotbal, care are jucători importanţi, jucători foarte buni, o echipă care când joacă Alibec e mult mai imprevizibilă, mult mai puternică. Noi mergem cu convingerea şi cu încrederea de a câştiga acest meci, de a încerca să îl câştigăm, chiar dacă în ultimul meci direct am pierdut destul de clar, sperăm ca de data aceasta să facem un meci mult mai bun şi să venim cu puncte”, a afirmat Hagi.

El a precizat că doreşte să vină cu trei puncte din deplasarea de la Giurgiu pentru că numai o victorie menţine Viitorul în lupta pentru locul trei: “Pentru noi contează numai victoria pentru că cele trei puncte ne menţin în acea luptă pentru locul trei. Plecăm cu acest gând. Acest lucru l-am transmis şi echipei, lotului cu care plecăm să abordăm acest meci. Iar am lăsat mulţi jucători acasă, aşa a fost planificarea, pentru că vreau să am o echipă proaspătă, o echipă care să facă ambele faze foarte bine, să aibă un ritm de joc foarte ridicat. Am încredere totală în jucători pentru că mi-au demonstrat-o, pentru că au arătat că sunt la nivel foarte bun şi merită să abordăm acest meci cu tot grupul cu care am fost şi la Sepsi”, a spus Hagi.

Gică Hagi a confirmat că pentru partida de la Giurgiu nu va putea conta pe doi dintre jucătorii săi importanţi: Rivaldinho şi Măţan nu vor putea evolua în acest meci, în schimb constănţenii l-au recuperat pe Calcan.

Viitorul e pe 4 în playoff cu 23 de puncte, în timp ce Astra ocupă locul 5 cu 21 de puncte. Echipa lui Costel Enache nu a marcat încă în playoff şi ”a legat” trei înfrângeri consecutive în partidele cu CFR Cluj, FCSB şi U Craiova. Viitorul a debutat cu o victorie surprinzătoare în playoff, dar a pierdut apoi duelul cu CFR şi a remizat cu Sepsi. Echipa lui Hagi se va concentra probabil în acest final pe Cupa României, o competiţie unde Viitorul are şanse bune să joace finala după 2-1 în meciul tur de la Craiova.

În februarie, Astra a bătut-o pe Viitorul cu 3-0, dar în septembrie, constănţenii s-au impus cu scorul de 1-0. Ultima victorie a echipei lui Hagi pe terenul Astrei datează de acum un an de zile, când goluruile lui Ghiţă şi Ianis au făcut diferenţa în favoarea echipei constănţene.

Meciul dintre Astra Giurgiu şi Viitorul are loc luni, 8 aprilie, de la ora 18.30. Arbitrii partidei voi fi Iulian Călin – Alexandru Cerei, Gabriel Sabin Stroe – Ionuţ Coza

Afla mai multe despre: viitorulastra 

viewscnt
Articole similare